Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

The English day 2021

Klára Šejvlová, oktáva

V úterý 16. listopadu byl pro studenty primy až kvarty uspořádán Anglický den. Děti měly možnost dozvědět se něco o stěžejních svátcích v anglicky mluvících zemích prostřednictvím hravého programu, který pro ně přichystala oktáva.

Všechna stanoviště, tedy Thanksgiving, Christmas a Halloween, byla doplněna o ochutnávky regionálních jídel. Myslím, že akci si všichni včetně samotných organizátorů pořádně užili. Vzduch zde byl naplněn nejen vůní jídla, ale zejména úžasnou atmosférou. Obzvlášť v této neklidné době bylo podobné odlehčení výuky jistě zapotřebí.

…a co na to naši mladší kolegové…

Anglický den se mi moc líbil. Nejvíce se mi líbila přednáška o Thanksgiving. Líbil se mi také nápad s ochutnávkami a soutěžemi.

Beata Kubalová

 

Ahoj, anglický den byl moc povedený, doufám, ze opět někdy bude

Johana Černá

 

Ahoj, posílám hodnocení English day. Za mě to bylo super, nejlepší ale bylo Díkuvzdání, ale nejvíc mi chutnala ochutnávka z Vánoc... A nejlepší program měl Halloween. Moc se mi to líbilo a dámám 10/10.

Veronika Jandurová

 

Moc jsem od toho neočekával, ale nakonec jsem si to hodně užil. Program byl skvělý, dekorace také super a i jsem se dozvěděl něco nového. Obzvlášť na Díkůvzdání bylo znát, že si studenti dali hodně práce s přípravou. Na Vánocích jsem se hodně nasmál a zpívání na konci bylo skvělé. Na Halloweenu byly dobré zábavné hry a aktivity. Nemám co vytknout.

Vojtěch Duda

Anglický den bych zhodnotil jako velmi zajímavou akci, při které jsem se dozvěděl spoustu nových věcí a ochutnal spoustu výborných jídel. Moje jediná připomínka se týká nedostatku slavného Smetyho dýňového koláče.

Vojtěch Chaloupka

Anglický den se mi velice líbil, jak z hlediska informací tak i jídla. Myslím si, že se povedlo roztřídění na tři skupiny do třech tříd. Určitě mě to obohatilo slovní zásobu, především u tématu Thanksgiving.

Ale nejspíše nejlepší téma byl Christmas.

Myslím si, že se studentům povedlo udělat i koláče a sušenky, které se mohli v průběhu výkladu jíst. Určitě bych si tuto akci rád zopakoval.

Jan Kastner

 

Všem respondentům za jejich reflexi děkuji.

autor: polednikova / vloženo: lis 28, 2021