Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Poznejme se, prváci!

Je úterý 7. 9. ráno a před budovou berounského nádraží se tvoří skupina teenagerů, studentů 1. B místního gymnázia. Všem u nohou leží zavazadla.

Po chvíli vyhrazené docházce a vybrání potřebných dokumentů se všech 29 studentů sehne pro tašky a vydávají se k nádraží směr Mariánské Lázně, kde bude probíhat jejich adaptační kurz. Doprovázejí je dvě paní profesorky, třídní učitelka Petra Prošková a Michaela Riegerová. Ty se postaraly o jízdenky i místenky, a tak je cesta pohodlná a rychle utíká.

V Mariánských Lázních na všechny čekají pokoje v ubytovně TJ Lokomotiva. Studenti se rychle zabydlí a za chvíli i s profesorkami vyrážejí k prvním lázeňským pramenům. Podle výrazů ve tvářích studentů po ochutnání léčivé tekutiny se jistě nedá tvrdit, že léčivé se vždy rovná chutnému. Pachuť pramenů naštěstí přehlušila chuť výborné večeře v tamní restauraci.

Následujícího dne, po dopoledních seznamovacích hrách a dřívějším obědě, vyrazila třída do parku s miniaturami s názvem Boheminium. Za méně než dvě hodiny tak měli studenti možnost zhlédnout památky všech krajů, od Karlovarského až po Moravskoslezský.

Během výletů a průběžných sdružovacích her se spolužáci stále více poznávali, a tak ve čtvrtek Mariánské Lázně neopouštěli „jen“ prváci, ale doufám, že i přátelská parta lidí.

                                                                                                                                               Za třídu 1. B studentka Anna Mourečková

 Další ohlasy:

Jako kolektiv jsme se sblížili víc, než jsme očekávali. Proto jsme odjížděli domů s dobrým pocitem. (Anna Pavlásková)

Seznamovací kurz jsme si opravdu užili a doufáme, že naši třídu čeká ještě spousta báječných zážitků. (Anna Sofia Panatsi)

Program jsme měli perfektně naplánovaný a vše nám, bohužel, rychle uteklo. Relaxační místa, správní lidé, úžasné jídlo a skvělé paní učitelky jsou přesně tím, co dodalo našemu pobytu tu správnou jiskru. (Katka Sokolová)

Celkově bych seznamovací kurz ohodnotil pouze pozitivními slovy, našel jsem si tam spoustu kamarádů a hrozně jsem si to užil. (Antonín Lukášek)

Myslím si, že tento kurz nás všechny dost stmelil. (Daniel Sojka)

Seznamovací kurz byl velmi dobrý i užitečný, protože bych si dovolila říct, že jsme se na něm opravdu všichni seznámili. Já osobně jsem si ho velmi užila, i když jsem měla ze začátku nějaké obavy. (Marie Karpecká)

Děkujeme vám – i když jste samozřejmě nemohli být vždy všichni se vším stoprocentně spokojení, zapojovali jste se do připravených her a respektováním daných pravidel, kterými byly pravidlo naslouchání, právo nemluvit, pravidlo úcty, pravidlo diskrétnosti a zachování soukromí, jste pomáhali vytvářet pozitivní, přátelskou a uvolněnou atmosféru. Strávily jsme s vámi příjemné dny, na které i my budeme rády vzpomínat. (vyučující Petra Prošková a Michaela Riegerová)

autor: polednikova / vloženo: zář 14, 2021