Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Jak studenti gymnázia zdolali rovník za pouhý měsíc

Máte rádi výzvy? Sportujete rádi? Chcete zahnat nudu a překonat lenost v této prekérní situaci? Studenti a profesoři Gymnázia Joachima Barranda v Berouně také, a tak si vymysleli jednu skvělou měsíční výzvu. Sledujte video.

Pan učitel Tomáš Skoupý přišel s výborným nápadem, který dokázal šikovně a zábavně zrealizovat a zapojit do něj celou školu i s učiteli. Výzva spočívala ve sbírání kilometrů za měsíc duben prostřednictvím aplikace STRAVA. Různé aktivity se počítaly s různými koeficienty (chůze a běh – 1 km = 1 km; kolo, koloběžka – 1 km = 0,5 km; běžky, brusle – 1 km = 750 m).

Jednotlivé třídy soutěžily mezi sebou a studenti jedné třídy mohli vidět aktivitu svých spolužáků, která je mohla velmi motivovat. Průběžně byly zveřejňovány výsledky, takže vzájemná rivalita a chuť vyhrát poháněla všechny ještě více, a tak podávali výborné výsledky.

Průběh závodu byl velmi napínavý, protože výsledky byly těsné a až do poslední chvíle nikdo nevěděl, jak to celé dopadne. Třídy se navzájem předháněly a doháněly a studenti se tak snažili ještě o krapet více.

Do celého závodu se zapojilo 350 nadšenců a výsledky jsou více než uspokojující. Dohromady totiž nasbírali 32 223 km! Na ‚,malém gymplu“ se na prvním místě umístila tercie s obdivuhodným počtem 3825 km a v celkovém pořadí skončila na krásném druhém místě. Vítězem celého závodu se zaslouženě stala sexta s neuvěřitelnými 4250 km!

Jako studentka našeho gymnázia a účastnice závodu mohu tuto výzvu vřele doporučit. Řekla bych, že by si ji ostatní školy měly vzít jako inspiraci, protože to byla rozhodně zajímavá zkušenost a zpestření online výuky!

Autorka: Lucie Sudíková, 2. B

O DUBNOVÉM VIRTUÁLNÍM ZÁVODU STUDENTI 2. B TAKÉ NAPSALI…

Rok se s rokem sešel a my jsme pořád doma. Nemálo žákům to už, jak se říká, leze na mozek, a tak nějaké zpestření výuky není vůbec na škodu.
Ondřej Hrudka

Tato výzva mnohým z nás přinesla spoustu pohybu venku v přírodě, ať už jsme byli sami, s kamarády nebo s rodinou. A v této době jsou právě chvíle venku, kdy si můžeme pročistit hlavu od negativních myšlenek, jedny z nejdůležitějších.
Anežka Justová

Díky soutěžení a porovnávání získali žáci motivaci pro pohyb venku na čerstvém vzduchu. Bylo to příjemné obohacení distanční výuky a věřím, že mnoho žáků si znovu zvyklo na pravidelný pohyb a budou v zaznamenávání do aplikace pokračovat v následujících měsících i mimo soutěž.
Kateřina Jarošová

Soutěž byla pro mnohé velkou motivací ke zvýšení pohybové aktivity. „Tato výzva mě opravdu zaujala a závod mě bavil,“ řekla Lucie Lisnerová. „Denně jsem kontroloval stav kilometrů u mých spolužáků,“ pronesl Lukáš Rejchrt. Z reakcí dalších zúčastněných vyplynulo, že se jim nápad moc líbil a považovali jej za zajímavé zpestření distanční výuky. Všichni se shodli, že by se v budoucnu podobná akce mohla opakovat.
Lucie Lisnerová

 

Když se řekne školní strava tak si všichni představí divně vypadající jídla s ještě divnější chutí ze školní
jídelny. Ale pro mě byla poslední měsíc Strava aplikace, která celému berounskému gymnáziu
sledovala fyzickou aktivitu. Teď je otázkou, jestli to byla jen tajná kampaň čínsko-ruské vlády, aby
věděli, kam chodí cvičit studenti gymnázia. Já budu ale doufat, že to byla jenom dobrá vůle našeho
učitelského sboru, který chtěl, abychom se začali na jaře pohybovat a neseděli jen u distanční výukyJ.

Díky tomuto závodu máme nezapomenutelné vzpomínky a taky nás to více sblížilo. Protože ve škole
jsme moc času nepobyli. Celkově bych tomuhle závodu dal dvojku, a to jenom kvůli tomu, že to bylo
nepovinně povinné, jinak to nemělo žádnou chybu.
Jakub Růžička

Závod byl napínavý až do posledních dní, ale vyhrála ta třída, která od začátku diktovala neúprosné tempo. Absolutním vítězem se nakonec stala Sexta s 4250 nasbíranými (přepočítanými) kilometry. Celkem se napříč třídami a učitelským sborem nasbíralo neuvěřitelných 32 223 kilometrů, to znamená, že bychom s přepočítanými kilometry téměř obkroužili celou Zemi!
Matěj Šinágl

Online hodiny, přednášky, pracovní schůzky a meetingy, někdy dokonce i online kroužky a jazykové kurzy. Tohle je bohužel naše nová realita: v době covidové je velmi těžké se alespoň na chvíli odlepit od displejů a obrazovek. Co si pro nás tedy naši tělocvikáři připravili? “Od 1. dubna 2021 probíhá na našem gymnáziu mezitřídní virtuální závod”, přesně touto větou to vše začalo. Soutěžilo se nejen o malou odměnu, ale hlavně o čest celé třídy, jejíž členové měli šanci pomocí aplikace Strava společně sbírat kilometry do třídního klubu.
Veronika Thomayerová

V termínu 1. 4. - 30. 4. probíhal na Gymnáziu Joachima Barranda virtuální závod. Roli tabulky, rozhodčího i parťáka v této soutěži hrála aplikace Strava, známá téměř všem sportovním nadšencům v ČR. Do soutěže byly zapojeny všechny třídy, a dokonce i profesoři. Místo bodů se v tomto závodě hrálo o „kiláky“. Sbírat se mohly různými způsoby: chůzí, během, jízdou na kole, koloběžce a kolečkových bruslích.

Závod nejen zpříjemnil dny distanční výuky, ale také donutil každého z účastníků vstát z gauče nebo herního křesla a zapracovat na sobě. V dnešní době je totiž individuální sportování jedinou cestou, jak se udržet v dobré formě.

Všem účastníkům závod přinesl pozitivní emoce, přispěl k jejich zdraví a fyzické formě a to je přesně ten případ, kdy platí známé heslo: „Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se!“
Nikolaj Kotočikov

 

Na závěr se sluší nabídnout i skvělou práci studentů 2.B, kteří vytvořili nádherné video k této akci.

autor: polednikova / vloženo: kvě 12, 2021