Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

JEDEN ZA VŠECHNY, VŠICHNI ZA JEDNOHO!

Mgr. Michaela Riegerová, Bc. Tomáš Skoupý

Tento školní rok je ve znamení distanční výuky, a i když už všichni netrpělivě čekáme, až se znovu sejdeme ve školních lavicích, nějakou dobu nás tato forma vzdělávání ještě bude doprovázet. Mezi předměty neděláme rozdíly, protože víme, že pro naše studenty jsou důležité všechny.

Na dálku tak probíhá i výuka například tělesné výchovy. Předmětu, který bývá často upozaďovaný. U nás zůstávají sportovní aktivity stále součástí školního rozvrhu i přesto, že vše probíhá online.

S přicházejícími slunečnými dny jsme si pro všechny studenty gymnázia připravili zajímavou výzvu, která jistě všechny zvedne od monitorů.  Po celý duben bude totiž na naší škole probíhat mezitřídní virtuální závod! Během následujícího měsíce tak budou mít studenti za úkol pomocí mobilní aplikace STRAVA a pomocí různých sportovních aktivit nasbírat co nejvíce kilometrů. Počty kilometrů se budou sčítat za jednotlivé třídy a na konci měsíce uvidíme, který třídní tým jich nastřádá nejvíce a stane se vítězem prvního virtuálního závodu na našem gymnáziu. 

 Jednotlivé třídy už obdržely podrobné instrukce od svých vyučujících, kteří se mimochodem také mohou do závodu zapojit. Kilometry je možno sbírat při chůzi, běhu a jízdě na kolečkových bruslích, kole, koloběžce či běžkách – každý „kilák“ se počítá! Nasbírané kilometry ale mají při každé aktivitě jinou váhu: chůze, běh - váha 1; brusle, běžky - váha 0,75; kolo, koloběžka - váha 0,5 (tzn. chůze, běh 1km = 1km; brusle, běžky 1km=750m; kolo, koloběžka 1km = 500m).  

 Soutěží se ve dvou věkových skupinách (první skupinu tvoří prima až kvarta, druhou kvinta až oktáva + 1. až 4. ročník), další soutěžní tým pak představují vyučující. Třídy, které podají nejlepší výkon, obdrží výhru, jež jim bude předána, až to situace dovolí, ideálně ihned po vyhodnocení výsledků. Pokud bude mít tato akce úspěch, je možné, že se virtuální mezitřídní závod bude opakovat i v následujících letech a stane se na našem gymnáziu tradicí. 

 Tento závod je jedinečnou příležitostí, jak přivítat jaro, porovnat síly se svými spolužáky a získat motivaci ke sportovním aktivitám na čerstvém vzduchu. A kdo ještě není se svým profilem v mobilní aplikaci připraven za svoji třídu soutěžit, na nic nečekejte a s chutí do toho! I díky tobě může tvoje třída zvítězit!

autor: polednikova / vloženo: bře 29, 2021