Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Helena Knyblová ze septimy na stránkách MF DNES

Naše škola se zapojila do projektu MF DNES a první pěkný výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Blahopřejeme Heleně, její text byl vybrán do vydání z 17. dubna 2007. Soutěž je zadána následujícím způsobem: Studenti čtou a píší noviny Projekt pro studenty pražských a středočeských středních škol MLADÁ FRONTA DNES Studenti čtou MF DNES a informace z ní využívají při výuce. Všichni také mohou napsat články na zadaná témata. Další školy mají možnost zapojit se do projektu na podzim. Práce studentů hledejte na www.mfdnes.cz

Studenti si nebudou nikdy rovni

Tak jsem to podepsala, mé jméno se na bílé listině plné podpisů vyjímá jako vyšité. Snad to alespoň malinko pomůže. Vážně nevím, proč bychom to měli odnášet právě my, studenti střední školy. Petice žádající zrušení státní maturity už je zaplněná dvaceti tisíci jmen, která se snaží zachránit holý život. To se to pánům poslancům vymýšlí, když už mají velkého strašáka, maturitu, dávno za sebou.

Jistě, chtějí jen zrovnoprávnit všechny studenty, ale když to dodnes funguje takhle, proč by nemohlo dál? Lidé si nikdy rovni nebudou, ať se o to pokouší Marx, nebo Paroubek. Je to jedna velká nespravedlnost. Copak student zdravotnické školy může mít znalosti kupříkladu z matematiky na úrovni „gympláků“?! To je pouze cesta k dalším hádkám a sporům.

A jestli po státní maturitě nebude třeba přijímacích zkoušek na vysoké školy? Zase hloupost! Jak ze státní maturity poznají, zda mají studenta přijmout na architekturu? Není snad nutné prozkoušet i kreslicí a rýsovací dovednosti? Mně nezbývá než doufat, že se bude státní maturita odkládat tak dlouho, až dostuduji a vtrhnu mezi tu smečku podivínů. Skočím mezi ně a vezmu vše do vlastních rukou. A to se teprve budou dít věci.

O autorovi: HELENA KNYBLOVÁ, Gymnázium Beroun. Autorka dostane knižní cenu

autor: admin / vloženo: dub 17, 2007