Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Prima zabodovala v Hořovicích

Studenti primy, kteří ve školním kole olympiády v anglickém jazyce obsadili první tři pozice, postoupili do okresního kola. V okresním kole, které se konalo 22. ledna 2020, se naši studenti Anežka Povolná, Sofia Sebastianelli a Vít Cihlář utkali se soupeři z Hořovic.

A jaký je výsledek? První místo, stejně jako ve školním kole, obsadila Anežka Povolná a druhé místo získala Sofia Sebastianelli.

Gratulujeme našim studentům k tomuto mimořádnému výsledku!

Možná i ostatní studenty bude zajímat, jaký „recept“ na studium angličtiny mají „naši nejúspěšnější“. Zkusili jsme se jich tedy zeptat…!

Anežka Povolná se učí angličtinu i mimo školu, a to na hodinách konverzace s rodilým mluvčím. Ve volném čase sleduje Netflix. Doporučuje např. seriál Stranger Things, který je někde na pomezí science fiction a hororu. Nyní netrpělivě očekává jeho čtvrtou sérii. Hodně jí pomohla i četba Harryho Pottera – to byla mimo jiné její první kniha v angličtině, kterou přečetla. Díky ní se naučila např. řadu nových přídavných jmen.

Sofia Sebastianelli říká, že je důležité, aby člověka cizí jazyk opravdu bavil. Pak jde vše samo… V Hořovicích získala jako jednu z cen knihu Sherlock Holmes – jedná se o knihu, která je založena na tzv. zrcadlovém čtení, s nímž má dobré zkušenosti již v minulosti. Jako dobrý základ při studiu jazyka může být podle ní i dřívější znalost jiného cizího jazyka, protože pak člověk snadněji nachází souvislosti a podobná slova. Sofia mluví z vlastní zkušenosti, protože již plynně ovládá italštinu.

autor: prager / vloženo: led 29, 2020