Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Dva „MAGIC“ večery Akademie

Viděli jsme magické věci, slyšeli jsme kouzelnou hudbu, byli jsme přítomni neuvěřitelné proměně: z žáků darebáků, šprtů i učitelů se stali  herci, zpěváci a tanečníci.

Kdo se těšil na Akademii, v úterý 27. listopadu nemohl dospat. Od rána zvuková a prostorová zkouška (technika perfektně připravena – díky Martine!!!!), po ní představení, generálka pro spolužáky, krátká pauza a hned první odpolední vystoupení!

Sexta nepřišla a museli jsme to řešit. Dopoledne na zkoušce se nachytal pan ředitel.  Odpoledne jedna maminka šeptala: „To nevadí, paní učitelko, máte to i tak hezký.“

            A když už byli všichni unaveni jak malé veverky, ozval se gong a první večer mohl začít, tentokrát i za přítomnosti paní starostky Berouna Soni Chalupové a obou místostarostů Michala Mišiny a Dušana Tomča. A sexta opět nepřišla. Sálem to lehce zašumělo, ale ostatní výkony diváky okouzlily natolik, že její neúčast snad ani nikdo nekomentoval.

            Středeční večer (uvidíte ho všichni na DVD) byl nabitý energií a očekáváním. Ani přítomnost senátora Jiřího Oberfalzera nedonutila sextu, aby se objevila…jenže diváci už tušili  a nedali se nachytat.  

A pak se  uzavřel magický kruh - z primánů se stali maturanti, i sexta dorazila! Nakonec jsme se společně přenesli do jednoho zářijového rána, školní rok jsme v to pondělí zahájili tancem. Naučili jsme se, co je to flash mob a vykouzlili jsme si perfektní náladu se skladbou  Glena Millera  „In the mood“!

 

Děkuji všem, kteří se na přípravě Akademie podíleli, kteří vystupovali a dovolili mi, abych zpívala a tancovala s nimi. Děkuji vyučujícím, že Akademii podporovali, a obdivuji všechny, kteří vystoupili se svými třídami. Ze školy přece nesmí zmizet smích a dobrá nálada!

Polednice

 

autor: polednikova / vloženo: pro 4, 2018