Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Druhá výstava z cyklu Na film!2

Studenti Katedry filmových studií FF UK se představují  úspěšným a unikátním projektem NaFilM.  Výstavu o světě filmu si prohlédla septima v pondělí, 20. března a kvinta v pondělí 27. března v druhém patře Paláce Chicago na Národní třídě v Praze.

Výstava s názvem „Na film! 2: V pohybu“ představila mimo jiné českou meziválečnou avantgardu (Jaroslava Seiferta nebo Vítězslava Nezvala) jako málo známé autory nikdy nerealizovaných filmových scénářů!  Seifertovo libreto (scénář) se septimáni poprvé v historii pokusili zrealizovat v animačních dílnách. Podívejte se na výsledek:  https://youtu.be/i7MOK08mHyw

Také kvinta představuje svá první filmová dílka:

https://youtu.be/x5ejWLRSPS0

https://youtu.be/prWim-zrnPQ

Autoři projektu a kurátoři výstavy Terezie Křížkovská, Adéla Mrázová a Jakub Jiřiště popsali vývoj instalací a exponátů jako nekonečné dobrodružství, které mělo podobu pátraní po přístrojích, jejich technických nákresech a dalších údajích z dobového tisku a studií zahraničních historiků. Obě spoluautorky výstavy byly zároveň i našimi průvodkyněmi.

Připomeňme také návštěvu našich studentů na  výstavě Na film! 1 v Museu Montanelli před dvěma lety.

https://www.gymberoun.cz/galerie/vystava_na_film/59

Projekt Na Film! se snaží přiblížit svět filmu široké veřejnosti již několik let. Cílem jeho autorů je vybudovat v České republice filmové muzeum, které by reprezentovalo historii, vynalézavost a osobitost českého filmu. 

Zdroj: http://www.prazskypatriot.cz/vystava-na-film-2-odhali-dalsi-z-mnohych-tajemstvi-sveta-filmu/

Na výstavu jsme pozvali i naše izrealské přátele. Jak se jim to líbilo, uvidíte v jejich malých filmech:

https://youtu.be/HjK92iVV1yg

https://www.youtube.com/watch?v=_vf154toOSo

autor: polednikova / vloženo: bře 20, 2017