Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

V dubnu zhubnu (tvrdí RNDr. Štulíková), ostatní se budou snažit ...

Sumarizoval Lidinský: 4. přišel do školy s velkou květinou pro naší malou"Ámosku" nový berounský senátor Jiří Oberfalzer.

5. jednala 3/4letní pedagogická rada, udělovaly se pochvaly i pohany, hlásily se jedničky, dvojky i ... Pojerce doma vrátili 5000 Kč za elektriku a doplatila 6000 Kč za plyn.

6. se jela Mgr. Štěpničková radit o SOČ do Prahy.

7. si druhá B s Mgr. Hynkem užívala "výhru ze zeleného dne" na bowlingu v TJ Loko Beroun.

8. běželi vytrvalci ( Šárka Pekárková, Martin Těhan, Karel Přibyl, Ondra Procházka (septima), Kristýna Hamáčková, Jakub Šimon(sexta), Adam Žižka, Vojta Karpíšek, Petra Janoušková (3.A), Tomáš Mottl (1.A), Vláďa Kalina (kvarta) a Radka Zelená (3.B) pod trenérským okem Mgr. Ondry Nováka) poprvé "štafetový maratón" na Mattoni Marathonu v Poděbradech. V deštivém pátku je 10. místo z 18 zúčastněných škol víc než jsme čekali. Mgr. Smolová se zase školila v angličtině a PhDr. Poledníková byla na semináři na FF UK Praha.

9. ve 13 hod. 22 min. přijelo z Vizille 35 francouzských studentů a 3 učitelé. Ubytovali se do rodin svých berounských korespondentů a čekal je zbytek soboty v rodinách. Od neděle je Mgr. Kokinová a PhDr. Poledníková - se studenty, kteří se družili - vyvezly na návštěvu Židovského města, Terezína, pivovaru v Krušovicích, sklárny v Nižboře a Prahy. Po večerech jim čeští korepondenti ukazovali krásy a zajímavosti města Berouna - s degustací.

13. ráno přivezl kurýr ze společnosti Scio testy přijímacích zkoušek pro všechny střední školy okresu, protože naše škola byla distribučním místem pro ostatní školy na Berounsku. V 8,00 hod. se sešli maturanti v sále a obdrželi 4 témata maturitních písemných prací z českého jazyka. Vypravování s autobiografickými prvky „…báje a pověsti naší rodiny" volilo 48% , úvahu - polemiku o několika kandidátech ankety "Největší Čech" 38%, volný slohový útvar na téma "60 let od konce 2. světové války v nejsoučasnějším umění" si vybrala jen 2% a referát o oboru, který chci studovat nebo se jím chci zabývat "Pokud máte dostatek odvahy, dokážete cokoli.“ psalo 12% studentů maturitních tříd. Mgr. Schröpferová vezla do Rakovníka na krajské kolo zeměpisné olympiády naše okresní vítěze. V kategorii A byl Matěj Maivald (prima) šestý, v kat. B Jan Hlaváček (sekunda) čtvrtý a kategorii D vyhrál Ondřej Fiala (sexta) a postupuje do celostátního kola - blahopřejeme!!!! Mgr. Sandra Malá byla promována hudební vědmou na FF UK v Praze.

14. v 8,22 přijel k Černému koni Ing. Milan Řípa z Ústavu fyziky plazmatu, čekali na něho Ondra Šádek a Karel Hnát (oktáva A) s originální uvítací cedulí. Pan Řípa s vtipem přednášel maturantům a septimánům o problematice termojaderné fúze. Sklidil potlesk, slíbil, že za rok zase přijede, pozval nás na den otevřených dveří v jeho ústavu,vzal si na památku ceduli, u Šírera si koupil něco na bicykl a odjel busem do Prahy. Francouzi a naši se utkali v míčových hrách na hřišti v Hlinkách, pískal Mgr. Hynek, konverzovala PhDr. Poledníková. Ve fotbalu vyhráli Francouzi, v pohostinnosti Češi. Předávali jsme přijímací testy SCIO zástupcům středních škol. Studenti I.B prodávali magnetická srdíčka v rámci "Srdíčkového dne" pořádaného Občanským sdružením Život dětem. Prodali srdíček celkem za 7 750,-Kč. V 16,00 hod se konaly třídní schůzky rodičů od primy do 3. ročníku. Rodiče kromě pochval na svá robátka obdrželi i dotazníky, které škola koupila od společnosti Kalibro a které budou vyplňovat nejen rodiče, ale také vyučující a hlavně studenti ze všech tříd. Vyplněné dotazníky odešleme k vyhodnocení. Zpátky bychom měli dostat informaci o tom, jak se ve škole cítí studenti a vyučující, co si myslí o škole rodiče a hlavně, co bychom měli v dalších letech změnit a zlepšit. V 18,30 odjeli francouzští přátelé. Všichni mávali, někdo uronil slzu a všichni se těšili, že se za měsíc sejdou ve Vizille.

15. učitelé schůzovali, připravovali se na pondělní přijímací zkoušky.

16. odjelo na sedmidenní pobyt do Skotska 40 studentů, Mgr. Fišerová, Mgr. Smolová a Mgr. Havlíčková. Měli krásné počasí, viděli skotskou přírodu i historické památky, palírnu skotské whisky, podali si ruku s Wiliamem Wallisem, 2 dny pobývali v rodinách, na závěr se svezli na "Londýnském oku" (130m vysokém "ruském kole") a podle slov pedagožek se studenti chovali přímo vzorně.

18. se snažilo o co nejlepší výsledek přijímacích testů 62 uchazečů do 4-letého a 87 uchazečů do 8-letého studia. Zakódované výsledky přijímaček byly na webu už v 17,00. Dopoledne probíhala Pythagoriáda. V jednotlivých kategoriích byli 2. Matěj Maivald, 3. Marián Bulla a 5. Zuzana Sejfová (prima), 1. Kateřina Oukropcová , 3. Petr Vilhelm (sekunda). I.B navštívila s PaedDr. Karáskovou Centrum Evropské unie v Praze. 1.A byla v ZOO v Praze s Mgr. Kokinovou, sekunda s Mgr. Štěpničkovou na botanické exkurzi, 2.A s PhDr. Ortmanovou se procházela na Valdeku a tercie s Mgr. Schröpferem a Mgr. Belfínem měla sportovní den.

19. 130 studentů shlédlo na Plzeňce divadelní kus Stěna v podání berounských Herců I. Generace.V Římě zvolili papeže.

21. si sekunda a tercie prohlížely zvířátka s Mgr. Štěpničkovou a RNDr. Šimonovu v ZOO Praha. Odpoledne jednal výbor SRPŠ při gymnáziu.

22. se fotily na maturitní tablo 4.A a oktáva A.

23. se vrátili ze Skotska všichni zdraví a spokojení.

25. dobrovolníci ze třetí A a B s Mgr. Chocovou pomáhali při vzdělávacích pořadech pro děti o AIDS, které pořádal IZV Beroun. Studenti třetího a čtvrtého ročníku byli v kině na oskarovém "Plechovém bubínku".

26. závěrečná pedagogická rada pro čtvrtou A i B shledala všechny maturanty schopnými předstoupit před maturitní komisi. Prezident republiky jmenoval nového premiéra a staronovou vládu. Mgr. Havlíčková se školila v Aj. Zástupci Cermatu (Centra pro reformu maturitních zkoušek) přijeli napsat test z němčiny (septima a 3. B) a italštiny (sexta). Míša Hejná se svými jogíny finišuje s nácvikem nového vystoupení, které nazvali "Bolí láska".

27. ředitel byl na poradě na Kraji. Ve 14., 16., a v 18. hod. vystupovali jogíni na sále. Podle očitých diváků mělo vystoupení senza skvělou úroveň.

28. septima s PhDr. Poledníkovou soutěžila v debatování v krajském kole soutěže "Cestou do parlamentu". V krajském kole olympiády v ČJ na Kladně zápolily Katka Králová (oktáva A) a Petra Gallová (čtvrtá B). RNDr. Jungmanová a Mgr. Štěpničková odjely do Velkých Pavlovic na botanický víkend.

29. poslední zvonění čtvrté A a B v tradičním duchu, které nebudí nijak velké nadšení. Kdyby se některým maturantům podařilo vymyslet kultivovanější zábavu spojenou s posledním dnem ve škole, dostanou školní "nobelovu cenu" a budou dlouhé desítky let vyzdvihováni do výšin nejobdivnějších.V 10,00 hodin začal florbalový dívčí turnaj čarodějnic.V kategorii čarodějnických učnic zvítězila tercie, v kategorii dospělých poletuch zvítězila před kvintou a septimou druhá B. Fotili Mgr. Belfín a Mgr. Hynek, fotky budou na školních stránkách.

autor: lidinsky / vloženo: kvě 3, 2005