Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Den uživatelských dovedností - DUD 2008

Ve středu 4. června na naší škole proběhne 2. ročník Dne uživatelských dovedností neboli DUD. Jednotlivci i dvoučlenné týmy letošní kvarty a tercie představí nejprve studentům primy a poté i studentům sekundy své seminární práce z předmětu Informatika a výpočetní technika ve dvou dopoledních dvouhodinových blocích. Srdečně zveme všechny, kteří by se chtěli podívat na výsledky práce našich studentů. První část začíná v 8.55 a druhá v 10.55 hodin.

Nápad představit studenty kvarty a jejich dovednosti využívat  výpočetní techniku primě a sekundě jsem dostala při prohlížení samostatných domácích prací z IVT na konci prvního pololetí loňského školního roku. Proč by měly tak nápadité, pečlivě zpracované a zajímavé výsledky skončit u mě v PC?

A tak si studenti kvarty vyzkouší, jaké je to stát před spolužáky a prezentovat výsledky své práce. Letos poprvé i před zájemci z řad berounské veřejnosti.

Obhajoba, říkejme tak jednotlivým vystoupením, zahrnuje dvě rovnocenné části - komentář k technickému zpracování vybraného tématu a informaci o obsahu. Prostředí, ve kterých studenti své práce realizovali, budou různá – letos to bude hlavně Excel a  webové stránky.

Tématicky práce zahrnují problematiku ochrany přírody, charakteristiku vybraných přírodních lokalit a pamětihodností, zpracování některých témat probíraných například v hodinách biologie či zprávu o projektovém dnu v botanické zahradě a ve sportovním horolezeckém areálu.

autor: stepnickova / vloženo: kvě 29, 2008