Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Den uživatelských dovedností

Dne 24. 5. 2007 na naší škole proběhl 1. ročník DUD neboli Den uživatelských dovedností studentů kvarty. Pět 3 - 5 členných týmů a tři jednotlivci představili nejprve studentům primy a poté i studentům sekundy své závěrečné seminární práce z předmětu Informatika a výpočetní technika ve dvou dopoledních dvouhodinových blocích.

Nápad představit studenty kvarty a jejich dovednosti využívat  výpočetní techniku primě a sekundě jsem dostala při prohlížení samostatných domácích prací z IVT na konci prvního pololetí letošního školního roku. Proč by měly tak nápadité, pečlivě zpracované a zajímavé výsledky skončit u mě v PC?

A tak si 24. května celkem 22 studentů kvarty vyzkoušelo, jaké je to stát před spolužáky a prezentovat výsledky své práce.

Obhajoba, říkejme tak jednotlivým vystoupením, zahrnovala dvě rovnocenné části - komentář k technickému zpracování vybraného tématu a informaci o obsahu. Prostředí, ve kterých studenti své práce realizovali, byla různá – Power Point, Word a hlavně webové stránky.

Některé webové stránky si můžete prohlédnout v nabídce Environmentální výchova 2006/2007 v nabídce Škola a veřejnost na stránkách GJB.

V průběhu dvou vyučovacích hodin jste mohli slyšet například o šelmách, o automobilce AUDI, o hurikánu Katrina, o státech Oceánie,  o psí chovatelské stanici a o rozsáhlé mineralogické laboratorní práci.

Studenti kvarty se na svá vystoupení velmi pečlivě připravili, za to bych jim chtěla moc poděkovat. Prima a sekunda byla pozorným a ukázněným publikem, to také svědčí o tom, že je jejich starší spolužáci zaujali a nenudili.

Doufám, že DUD bude mít v následujícím školním roce pokračování – štafetu převezme současná tercie – a v průběhu května 2008 se uskuteční 2. ročník této aktivity.

autor: stepnickova / vloženo: kvě 31, 2007