Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Hliník se odstěhoval do Humpolce - kdepak, čtěte dál

(Marie Štěpničková a Hana Revinová) Středočeský kraj v rámci krajské informační kampaně ke třídění odpadů vyhlásil v listopadu pro základní a střední školy Středočeského kraje SOUTĚŽ O VYTVOŘENÍ NEJZAJÍMAVĚJŠÍ NÁSTĚNKY na téma Co se děje s tříděným odpadem s názvem „Cesta odpadu“. Soutěže se zúčastnili studenti 74 základních a 13 středních škol. Studenti sekundy - Ondřej Blín, Jan Gärtner, Martin Hofman, Alex Chalupník, Petr Kohout, a Matěj Ruffer obsadili se svou nástěnkou Cesta hliníku krásné 4. místo v kategorii středních škol. Nástěnka doplnila informační kampaň ke školnímu projektu Třídíme hliník.

Co bylo principem soutěže? Studenti měli vytvořit pro své spolužáky zajímavou nástěnku o tom, co se dál děje s odpady, které vyhodí ve svém  městě nebo obci do barevných kontejnerů na třídění. Nástěnka mohla být libovolně velká a její obsah respektoval kreativitu autora nebo autorského týmu -  zajímavá hesla, kreslené obrázky nebo fotografie, jednoduchý informativní text, prostě cokoliv, co by na správné nástěnce nemělo chybět.

Zúčastněná škola mohla odeslat do soutěže až 3 soutěžní nástěnky.

Sekunda GJB vytvořili nástěnky na téma Cesta papíru, Cesta plastů, Cesta skla, Cesta bioodpadu, Cesta elektroodpadu a Cesta hliníku. Využili jsme  možnost odeslat plný počet soutěžních nástěnek byly to Cesta hliníku, Cesta plastů a Cesta elektroodpadu.

A protože se odesílaly fotografie nástěnek – nástěnky se staly součástí výzdoby třídy.

Náš  nejúspěšnější projekt doplňuje sběrný kontejner pro třídění hliníku.

Všem, kteří se na tvorbě nástěnek podíleli - děkujeme!

Nástěnky našich soupeřů si můžete prohlédnout na www.stredoceska-kampan.cz.

autor: stepnickova / vloženo: pro 15, 2009