Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Nadační fond Veolia a kufřík „Tajemství vody“

Nadační fond Veolia v rámci svého projektu Osvěta a vzdělávání poskytuje zájemcům z řad základních škol, víceletých gymnázií a ekologických sdružení učební pomůcku – kufřík „Tajemství vody“. Kufřík „Tajemství vody“seznamuje děti formou jednoduchých pokusů s vodou a jejími základními vlastnostmi. NF Veolia poskytl našemu Gymnáziu darem dva kufříky „Tajemství vody“, které budou využívány hlavně studenty primy v rámci předmětu přírodopis, kde se letos poprvé uplatňuje nové pojetí výuky v rámci školních vzdělávacích plánů.

V létě jsem se na specializačním kurzu koordinátorů environmentální výchovy od kolegů z jiných škol dozvěděla o Nadačním fondu Veolia a o jejich programu Osvěta a vzdělávání, který podporuje výuku na základních školách. V rámci tohoto programu získaly již mnohé ze škol zdarma učební pomůcku – kufřík „Tajemství vody“.

Po kontaktování zástupce NF Veolia - paní magistry Wenigové - jsme se domluvily na distribuci dvou kufříků „Tajemství vody“. Poté, co jsme společně zvládly nutné administrativní úkony, 5. 10. 2007 kurýrní služba dopravila oba kufříky až na adresu školy.

NF Veolia byl založen v roce 2003 společností Veolia Voda ČR, a. s. se sídlem v Praze. Fond byl založen za účelem podpory sociálních projektů (např. „Krok do života“ a „Zaostřeno na život“ pro mladé lidi z dětských domovů),  podpory výchovy a vzdělávání (např. organizace pravidelných vědomostních soutěží, Zlatý oříšek – projekt pro talentované děti, webové stránky – www.klub.pvk.cz ), podpory osvěty a šíření informací zejména v oblasti životního prostředí (např. „Vraťme přírodě, co jí patří“ aj.). Spolupracuje s celou řadou odborníků z různých oborů a velmi významná je i spolupráce s VŠCHT v Praze.

I když GJB nespadá do regionů, kde společnost Veolia hlavně působí, přesto nám NF poskytl dar v hodnotě 20 000 Kč. Děkujeme.

autor: stepnickova / vloženo: říj 8, 2007