Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Muzeum hudby

(Tomáš Skoupý - sekunda) Dne 25.2.2008 se naše třída sekunda sešla před budovou školy a jeli jsme vlakem do Prahy, abychom se podívali do Muzea hudby na zajímavé hudební nástroje.

Muzeum se nachází nedaleko Malostranského náměstí. Při vchodu do muzea uvidíte velký sál a při pohledu nahoru uvidíte nádherný zdobený strop, který dosahuje do výše asi tak tří pater. Nejprve jsme si uložili bundy a batohy do šatny a postupovali jsme do prvního poschodí kde začínala naše exkurze. Hned na začátku byl klavír Petrof, na který asi nikdy nikdo nehrál, protože byl celý ze stříbra, ale byl opravdu nádherný. O kousek dál každého zaujal violiofon, popsal bych to asi jako trumpetu kříženou s houslemi. Když si violiofon každý prohlédl, ihned si běžel poslechnout první nahrávku. Nasadili jsme si na hlavu obrovská sluchátka, nastavili skladbu a jen poslouchali. Tyto nahrávky byly opravdu zajímavé a někdy se nám i líbily a to už je co říct. Když si každý prohlédl klavíry, violy, basy atd., vyplnil papír s úkoly, no spíše opsal ho od spolužáků, sedl si v hlavní hale na červenou pohovku, která byla u nově vymalované zdi, takže někteří se samozřejmě opřeli, aby zaujali pozornost, nebo nevím, proč dělají takovéto věci. Exkurze se nám všem velice líbila a děkujeme paní Žufničkové a paní Malé, že byly tak hodné a vzaly nás na tu nádhernou expozici a také že vydrží se s námi trápit.

autor: zufnickova / vloženo: bře 10, 2008