Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Železné zpěvy

(Josefína Záleská a přátelé) Jako každý rok, tak i letos na podzim, se konalo soustředění školního sboru. Tentokrát jsme ovšem nejeli do Broum, ani do Dobřichovic – profesorky nám objednaly ubytování v chatě poblíž obce Železná.

Když jsme se dokodrcali na místo, byli jsme příjemně překvapeni. Před námi stála krásná budova, všude okolo příroda a nejbližší civilizace na kilometr vzdálená. Zakotvili jsme se v pokojíčcích, vybalili hromady jídla a pak už se vrhli na zpěv. Nejdříve pečlivě zahřát hlasivky a pak už konečně pořádné zpívání. Až do večera. Večer každý zalil svou oblíbenou instantní polívku a pak u poslechu rockového oratoria zažívali. Několik písní z něho jsme se jali nacvičovat pro sborové setkání Musica Iuventalis. Vedle toho se driloval program na Akademii a na vystoupení k výročí republiky 31.10. Příští den nás vyhnali na procházku do přírody, což jsem skoro všichni v pořádku přežili v (až na Matyášovu botičku utonulou v rybníčku). A pak zase zpívání a zpívání a zpívání. Když už jsme skoro nemohli ani vydat hlásku, nakrmila nás paní Poledníková kremrolemi a my zase nadšeně pěli až do noci. Poslední den (v pátek) se pro změnu zpívalo, ale nejtěžší úkol, který nás potkal, byl úklid chaty. Nicméně i ten se nám podařilo splnit. Šťastně jsme doběhli na autobus a ten nás odvezl domů (pořádně se vyspat...).

Cože jsme to vlastně nacvičili? Dva spirituály černošské, dva židovské, dvě popové pecky, tři české a tři části oratoria. 

Musím uznat, že letošní soustředění našeho sboru bylo opravdu zdařilé.

autor: zufnickova / vloženo: říj 15, 2008