Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Napsali v Berounském deníku

27. července byl Berounský deník bohatý na informace o sportovcích z řad studentů naší školy. Některým sportovním odvětvím vyvrcholila sezóna v průběhu prázdnin. Pokud jsem v Berounském deníku někoho dalšího přehlédla, omlouvám se. Dejte vědět ... všechno se dá napravit.

Veslaři vybojovali šestici medailí

Berounský deník - 27.7.2006

Račice - Veslaři TJ Lokomotivy Beroun si o uplynulém víkendu připsali na svá konta několik úspěchů v Račicích na Mezinárodním mistrovství ČR mužů a žen a talentované mládeže a na Mezinárodním mistrovství ČR ve sprintu.

Na sprinterském mistrovství berounští veslaři vybojovali hned šest cenných kovů. O jedinou zlatou medaili se postaraly juniorky na nepárové čtyřce ve složení Stejskalová, Holečková, Hankeová a Nečasová z VK Blesk. Juniorky poté vybojovaly ještě dvě medaile. Na osmiveslici si ve společenství s Bleskem, Brnem, Bohemians, Slavií a Olomoucí dojely Stejskalová, Hankeová a Holečková pro stříbrné medaile. Na párové čtyřce pak ještě berounská děvčata ve složení Stejskalová, Hankeová, Holečková společně s Konečnou z Brna vybojovala bronzovou medaili. Druhou stříbrnou medaili vybojovala na nepárové dvojce dorostenka Štembergová, která do závodu nastoupila společně s Hamouzovou z Litoměřic. Štembergová pak ještě přidala na skifu čtvrté místo. Mezi ženami si pro šesté místo dojely na nepárové dvojce Sehnoutková s Mittelbachovou. Junioři dokázali vybojovat dvě bronzové medaile. O jednu z nich se na dvojce bez kormidelníka postarali Sehnoutka s Hoškem. Druhou bronzovou medaili vyjela párová čtyřka ve složení Stejskal, Sehnoutka, Láník a Šebesta. Dále se junioři představili na osmiveslici, která ve složení Stejskal, Hošek, Hájek, Sehnoutka, Šebesta, Láník, Vnouček a Piskáček dojela na čtvrtém místě. Za zmínku jistě stojí i šesté místo, které si junioři vyjeli na nepárové čtyřce ve složení Stejskal, Sehnoutka, Hošek a Láník. Na Mezinárodní mistrovství ČR mužů a žen postupovaly vždy první tři posádky z Třeboně, kde proběhlo Mezinárodní mistrovství ČR juniorů. Nepárové čtyřce ve složení Sehnoutková, Mittelbachová a Štembergová společně s Hamouzovou z Litoměřic se nedařilo, když nepostoupila z rozjížďky. Na osmiveslici se ve společenství s Bohemians, Slávií a Bleskem si berounská děvčata Sehnoutková, Stejskalová, Mittelbachová, Hankeová, Holečková a na kormidle Varvažovská dojela mezi ženami pro páté místo. Nakonec se ale berounští veslaři i zde dočkali cenného kovu. Na osmiveslici v juniorském složení s Bohemians a ČVK Pardubice si totiž Josef Piskáček dojel pro bronzovou medaili. Na závodech talentované mládeže a dorostu si berounská dorostenka Štembergová dojela nakonec i přes drobné zaváhání v rozjížďce pro celkové čtvrté místo.

Berounští dorostenci se na mistrovství ČR seniorů neztratili

Berounský deník - 27.7.2006

Praha - Od pátku 14. 7. do neděle 16.7. se uskutečnilo v Praze Podolí Mistrovství ČR seniorů v plavání, tedy nejdůležitější závod celé plavecké sezony. Na startu podolského padesátimetrového venkovního bazénu se sešla celá špička českého plavání.

Z berounského plaveckého oddílu se do nejvyšší soutěže probojovalo pět dorostenců: Tomáš Mottl, Karel Endršt, Marie Poledníková, Andrea Kremserová a Lenka Rendlová. Po úspěchu na dorosteneckém mistrovství ČR ani zde svěřenci trenérky Sehnoutkové nezklamali. Největšího úspěchu dosáhla Marie Poledníková, která se probojovala dvakrát do finále A. V nejtěžší disciplině na 400m polohový závod si v osobním rekordu vybojovala vynikající šesté místo. Do dalšího finále A se probojovala ve vyrovnaném osobním rekordu na 400m kraul, zde obsadila osmé místo. V závodě na 200m kraul jí od finále A dělilo jen 91 setin a musela se smířit s "jen" s finále B, které ovšem bylo velmi kvalitně obsazeno. Ve finále B doplavala na druhém místě v čase, který by ve finále A znamenal šesté místo. Její úspěch potvrdilo další finále B na 200m polohový závod, kde si doplavala pro druhé místo opět v čase lepším než dvě závodnice v áčku. Další finále B vybojovala Lenka Rendlová ve všech prsařských disciplinách. Na 200m prsa jí finále A uniklo o 51 setin a tak si alespoň spravila náladu vítězstvím ve finále B. Na 100m prsa se opět probojovala do "béčka " a skončila ve vyrovnaném závodě na třetím místě. V poslední prsařské disciplině na 50m prsa se probojovala do semifinále. Do finále se probojoval ve znakařských disciplinách Tomáš Mottl, který na 100m znak ve výborném čase vybojoval třetí místo v "béčku" a na znakařské dvoustovce bojoval o vítězství ve finále B, ale nakonec dohmátl jako druhý v čase, který by mu ve finále A zajistil sedmé místo. Znakařský sprint byl pro Tomáše smolný. Po vynikajícím začátku se po 30 metrech "zamotal" do dráhy, což jej stálo postup do semifinále. Do finále B se na 200m znak probojoval i Karel Endršt, který vybojoval čtvrté místo a na stejné trati v ženách mělo berounské plavání také zastoupení . Andrea Kremserová po nepovedené znakové stovce prokázala, že i ona patří k nejlepším a vybojovala svým letošní nejlepším časem druhé místo ve finále B. Tímto časem by ve finále A skončila na sedmém místě.

Berounští plavci zakončili tímto mistrovstvím celou dlouhou a namáhavou sezonu, která byla úspěšná. Vynikajícím způsobem zviditelnili a reprezentovali Beroun a tělovýchovnou jednotu Lokomotiva Beroun.

autor: admin / vloženo: čec 30, 2006