Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Napsali o nás v Berounském deníku

Máme radost, když jsou naši studenti úspěšní. Tentokrát blahopřejeme veslařům. Reprezentují výborně nejen svůj oddíl, ale i naši školu. Díky.

 

Dorostenky dvakrát triumfovaly

Jaroslav Sehnoutka, trenér veslařek

Berounský deník - 28.6.2006

Račice, Beroun - Veslařský areál v Račicích u Roudnice nad Labem byl o víkendu zalit nejen slunečními paprsky, které přítomným nadělily tropické vedro, ale i zlatými úspěchy berounského veslování.
Nejmladší závodnice a závodníci si to rozdali v boji o medaile v žákovských a dorosteneckých kategoriích. Mladší žákyně Tereza Šírerová překvapila bojovným duchem a postupem ze semifinále si pak ve finále A po velkém souboji o stříbro nakonec odvezla bronzovou medaili! Tým starších žáků ve složení Matěj Maivald, Martin Endl, Adam Šilhavý, Tomáš Krištof, Jan Oberman a kormidelník Roman Havel si pod vedením Vladimíra Havla vyzkoušel rozjížďkový závod na párové čtyřce. Postoupit do semifinále se ale jim podařilo na čtyřce nepárové a ve finále B pak obsadili pěkné třetí místo, celkově tedy skončili devátí.
Dorostenka Adéla Štembergová sice nenašla recept, jak se na skifu probojovat do finále A, ale vše si vynahradila ve finále B, které s převahou vyhrála a celkově obsadila sedmé místo. Ale co to je proti tomu, co připravila Štembergová ve společenství na čtyřkách! Nejprve si vzala sebou na kormidlo berounskou Lucii Holečkovou a s litoměřickou Dominikou Hamouzovou a třeboňskými děvčaty Hanou Janátovou a Blankou Šindlerovou si bez větších problémů dojely pro zlatou medaili ve čtyřkách s kormidelnicí. Děvčata pak na čtyřce bez kormidelnice svůj triumf zopakovala a potvrdila, že jsou momentálně naše nejlepší posádka dorostenek. To ostatně navazuje na jejich úspěch na Mezinárodním Mistrovství Slovenska, které vyhrály před 14 dny, jako reprezentační posádka.

autor: admin / vloženo: čen 28, 2006