Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Novinky na Gymberoun.cz

Maturita se blíží a já se pomalu loučím s údělem školního webmastera. Jako rozloučení jsem přichystal dvě vylepšení stávajícího webu – videogalerii a jednoduchou tvorbu článků.

1) Videogalerie

Nyní může každý prezentovat nejenom fotky ze školních akcí, ale také videa. Uchovávání našich vzpomínek tak dostává nový rozměr. Maximální velikost videosouboru je 15 MB, takže se videogalerie hodí spíš pro kratší klipy nebo videa natočené digitálním fotoaparátem. Odkaz na nahrávání videa včetně instrukcí naleznete po přihlášení ve vašem levém menu

 

2) Jednoduchá tvorba článků

Psaní článků na Gymberoun bylo doteď tak trochu alchymií. Aby článek nějak vypadal, museli jste znát alespoň základy HTML, jinak jste ztratili odstavce atd. Rovněž bylo u článku spousta zbytečných voleb, které nikdo nevyplňoval.

Celou tvorbu článků jsem předělal, takže tam zbyly jenom ty volby, které jsou skutečně potřeba. Ale hlavně můžete tělo článku upravovat tak, jak jste zvyklí z Wordu. Můžete jednoduše měnit formátování, vkládat odkazy, tabulky atd. A co je nejlepší, funguje přímé kopírování z Wordu bez ztráty formátování. Mimochodem, tento článek byl také vytvořen tímto způsobem.

 

Doufám že se vám nové změny budou líbit a že podnítí zájem o publikování videí a psaní více článků na tomto webu.

Vložil:  David Vávra - Destil

autor: hynek / vloženo: bře 26, 2006