Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Školní sbor rozveselil i uspal seniory

(Pavla Nedbalová, Katka Hasalová) V úterý 3.6. školní sbor pod vedením pí.prof Žufníčkové vystoupil v berounském penzionu pro seniory. Musíme ovšem také zmínit pí.prof Malou, která nás doprovázela na flétnu.

Vystoupení začínalo ve dvě hodiny. Pro seniory jsme měli připraveno šest písní, z toho tři písničky byly české a tři anglické. Jako první na řadu přišel svižný anglický kánon "Spring", kterým jsme všechny přítomné babičky a dědečky jarně naladili (i když tomu asi moc nerozuměli). Následovala další jarní píseň - "Divokej horskej tymián", kde jsme velmi uvítali pomoc paní profesorky Malé, když na flétnu brilantně zahrála předehru. Při "California dreamin" jsme důchodce probrali z hlubokého spánku, do kterého upadli při minulé písni. Zde jsme také ocenili kytarový doprovod Matyáše Borovského ze sekundy a hru na tamburínu Johany Bekeové z kvinty. Poté přišla na řadu lidovka "Široký, hluboký", ve které se také angažovaly tři sólistky. V půlce této lidovky se jedna stařenka sedící ve druhé řadě začala nudit. Přešla k pečovatelkám stojícím na druhém konci jídelny, ve které se koncert konal. Začala hlasitě vykřikovat, že potřebuje jít na toaletu a ostatní babičky na to reagovaly hlasitým "PSSSST!" a kritizováním této stařenky. To byl právě okamžik, kdy začaly zpívat sólistky a přes hlasité pokřikování důchdkyň je skoro nebylo slyšet. Naštěstí pečovatelky zamezily větší hádce a koncert poklidně pokračoval. Jako další jsme důchodcům předvedli lidovou "Já ne to ty" a poté jsme je definitivně uspali hitovkou "Falling slowly" z filmu Once. Jejich reakce byly naštěstí pozitivní a prý doufají, že se u nich opět ukážeme.

autor: admin / vloženo: čen 6, 2008