Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Naši studenti na setkání s europoslanci

V rámci programu občanských fór - Slovo má veřejnost se skupina asi čtyřiceti studentů naší školy zúčastnila diskuze se třemi poslanci Evropského parlamentu JUDr. Richardem Falbrem, Ing. Oldřichem Vlasákem a Dr. Liborem Roučkem. Beseda se konala ve čtvrtek 18. září v hotelu Na Ostrově v Berouně. Teoretickými odbornými poznámkami k besedě přispěli i odborníci ze Západočeské univerzity v Plzni – Ing. Pavla Netušilová a Mgr. Tomáš Křivka.

Tématem besedy byla Lisabonská smlouva a stupeň evropské integrace, doplňkovým tématem pak bylo euro – jeho přijetí, jeho výhody a nevýhody. Všichni tři poslanci se nejprve vyjádřili k těmto tématům v krátkém vystoupení, pak bylo možné pokládat všem zúčastněným otázky. Ze všech zúčastněných diskutovali převážně studenti z naší školy. Dík.
Záměrem europarlamentních "občanských fór" je umožnit evropské veřejnosti a jejím voleným zástupcům (na místní, státní a evropské úrovni) diskutovat o nejrůznějších tématech i v širších evropských souvislostech. Fóra jsou rovněž příležitostí pro občany vyjádřit své představy o Evropské unii.
Jak bylo řečeno závěrem – lisabonská smlouva, budoucnost EU a konečně i přijetí eura se týkají především mladé generace. Dnešní studenti budou těmi, kteří budou žít ve sjednocené Evropě.
Díky Ivanu Hynkovi se fotky určitě objeví ve fotogalerii!

autor: admin / vloženo: zář 18, 2008