Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Píší o nás v Berounském deníku - Studenti z gymplu se chystají na důchod

Studenti berounského gymnázia měli šanci získat zajímavé informace o finančních možnostech nejen v současné době, ale i s výhledem na desetiletí. Navštívili je totiž odborníci z Finanční akademie. Autorkou článku je Radka Kočová.

Text je převzat z Berounského deníku.

„Přednáška bude jistě zajímavá. Zatím jsem o investování svých peněz příliš neuvažovala. Myslím ale, že se informace tohoto druhu hodí do života,“ řekla Klára Štulcová ze třetího ročníku Gymnázia Joachima Barranda Beroun.
To potvrzuje i ředitel gymnázia. „Jsme všeobecně vzdělávací škola. Naši studenti se nevěnují ekonomice do hloubky, jako například žáci obchodní akademie. Gymnazisté nemají také podrobné znalosti o kapitálových fondech. Jsme rádi, že lidé z finanční akademie zavítali se svým projektem i do naší školy,“ uvedl ředitel Gymnázia Joachima Barranda Stanislav Lidinský.
Finanční akademie, se kterou odborníci včera vyrazili mezi berounské gymnazisty, měla žáky vyzbrojit až do roku 2040. „Současná mládež za několik desítek let pocítí, že silné ročníky lidí, kteří jsou dnes v produktivním věku, půjdou do důchodu. Chceme studenty připravit na to, že budou platit vyšší daně. Je rozhodně lepší, když se naučí s finančními prostředky hospodařit v mladém věku. Budou se muset připravit i na svůj důchod. Je velmi pravděpodobné, že stát jim velkou podporu nezajistí,“ upozornil odborník z Finanční akademie Pioneer Investments Petr Šimčák s tím, že současná krize je důsledkem finanční negramotnosti. „Rádi bychom se pokusili o to, aby další krize nebyly příliš masivní. Aby se lidé v budoucnu nechovali opět hloupě,“ dodal Šimčák.

autor: admin / vloženo: dub 21, 2009