Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Ójé nebo OYE – To je soustředění pěveckého sboru

24. až 26. dubna 2013 se téměř 40 studentů zúčastnilo soustředění pěveckého sboru v Karlštejně. Sbor vedený Dis. Terezou Rajnincovou navazuje na tradici zpěváků, které v letech minulých vedla PhDr. Marie Poledníková. Ve sboru vedle sebe zpívají primáni i studenti 3. ročníků – zkrátka studentky a studenti reprezentující každou věkovou kategorii. A repertoár je opravdu rozmanitý a náročný – zazpívat v originále třeba Karl Jenkinsův Adiemus nebo Michael Jacksonův song Man In The Mirror není vůbec jednoduché ani pro sbormistra ani pro zpěváky. Za sebe můžu říct, že to stálo za to vidět pracovat slečnu Rajnincovou a poslouchat výkony studentů – sólistů i sboru.

Co napsala Eliška Radová z tercie:
Soustředění se sborem se vydařilo. Bylo krásné počasí a svítilo sluníčko. Užili jsme si tři dny zpěvu na ubytovně ve Sportovním centru Karlštejn, kde jsme strávili celé soustředění. Podle hlasů jsme se naučili novou píseň „Wonderwall“, která nám podle paní profesorky jde velice dobře. (Pozn. autora článku: Fakt to není samochvála – :o) jde jim to) Užili jsme si každý den. A i večer, kdy se hrála 1.liga. Moc se mi to líbilo a snad to příští rok zopakujeme.
Některé písně z našeho repertoáru:
Písně:
Wonderwall
Adiemus
Ain´t no mountain
Oye
Man in the mirror

I já jsem ráda, že jsem se mohla soustředění zúčastnit – poznala jsem své studenty jinak než u tabule. A to je pro pedagoga i studenty vždycky jen dobře. Se studenty si ve čtvrtek přijela zazpívat i Mgr. Sandra Malá. A nezapomnělo na nás ani vedení školy – pizza přivezená ke čtvrteční večeři nám všem zpříjemnila pocity kolem žaludeční krajiny :o).

Zapsala a fotogalerii připravila Mgr. Marie Štěpničková

autor: stepnickova / vloženo: kvě 9, 2013