Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Krásné Vánoce a šťastný nový rok s pěveckým sborem

Každoročně vítáme příchod Vánoc zpěvem. Letos pěvecký sbor J.B.S. (Joachim Barannd’s Singers) pod vedením Terezy Rajnincové navodil sváteční atmosféru zpěvem nejen svého běžného repertoáru, ale i několika vánočními písněmi. Koncert se konal v úterý, 17. prosince a v jeho závěru si plný sál společně s chutí zazpíval „Narodil se Kristus Pán“.

Sbor letos doplnilo i několik studentek a studentů z primy. Zeptali jsme se jich, proč chodí do sboru, co se jim tam líbí a jak vycházejí se staršími spolužačkami a spolužáky. Od Emy Horké, Terezy Pokorné, Marušky Toporčákové, Aneta Větrovské, Jindřišky Zajacové,  Samuela Molčányiho a Michala Štorka jsme se jednohlasně dověděli:

„Moc mě baví zpívat, ve sboru je spousta legrace, zpíváme krásné písničky, mám tam výborné kamarády a kamarádky, jednou budu zpívat jako starší kluci, nejlepší z nich je klavírista Ondra (a má super tablet!), občas zkoušíme i místo školy, máme rádi paní učitelku Terezu Rajnincovou  (nejen proto, že nám po koncertě přinesla dorty!), za sólo holky dostaly růžičku…to bylo fajn…“ Všichni se těšíme na další sborová vystoupení.

Každý  nás si domů odnesl kousek vánoční nálady. Ale to nebylo všechno. Ve čtvrtek  o hlavní přestávce si celá škola společně zazpívala na schodech. Tradiční setkání s vánočními koledami.

Všem šťastné Vánoce a hodně zdraví, štěstí a úspěchů v novém roce 2014!

autor: polednikova / vloženo: pro 19, 2013