Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Vzdělávání bez bariér – spolupráce s Domovem seniorů TGM v Berouně

V loňském roce naše škola navázala první kontakty s Domovem seniorů TGM v Berouně. Cílem naší společné vzdělávací aktivity je podporovat mezigenerační solidaritu, přispívat k zpříjemnění stáří klientů domova a pěstovat pozitivní vztah studentů k nejstarším obyvatelům města.

            Do konce tohoto školního roku je plánována společná výuka jednou měsíčně, každý měsíc jiný předmět. Zváni jsou nejen klienti Domova seniorů TGM v Berouně, ale všichni, kteří mají zájem se v seniorském věku něco nového dozvědět, setkat se s mladou generací a navázat tak nové kontakty.

            3. října proběhlo první společné dopoledne. Klienti Domova TGM se setkali se studenty 2.A a společně si vyslechli ukázky z povídky Karoliny Světlé „Hubička“ a ze stejnojmenné opery Bedřicha Smetany na libreto Elišky Krásnohorské. Prohlédli si také fotografie z výjimečného představení této opery v prostředí přírodního divadla v Šáreckém údolí v Praze. Připravila Marie Poledníková. (viz Fotogalerie)

            6. listopadu se uskuteční setkání na téma „Angličtina a náš poznávací zájezd do Anglie“. Připravuje Mgr. Petra Skálová opět ve spolupráci se studenty 2.A.

            Děkujeme studentkám a studentům 2.A za výbornou reprezentaci školy.


           Věříme, že na prosincovém setkání (4. 12.) na téma IVT - vyvolá prezentace o Berouně v podání kvinty za vedení Mgr. Marie  Štěpničkové a ve spolupráci s 1.B stejný zájem.

autor: polednikova / vloženo: říj 31, 2012