Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

O Ganeshovi

Milí studenti a kolegové, nejenom nám začal nový školní rok. V daleké Indii máme kamaráda Ganeshe, který nám na konci školního roku poslal dopis ve svém rodném jazyce. Pracovníci tamní farní charity ho vždy přeloží a přidají k originálnímu textu včetně obrázků. Doufám, že i vy mu napíšete postřehy ze školních lavic a podělíte se s ním o zážitky ze školy, z výletů, Berouna a cestování nejen po naší zemi, ale i po světě.

Milí sponzoři,

Váš milující syn Ganesh píše tento dopis a prosí o Vaše požehnání. Máme se celá rodina dobře. Jak se máte Vy všichni? Doufám, že jste také v pořádku. Modlíme se za Vaše zdraví.

Jsem velmi šťastný, že tímto dopisem můžu sdělit, že jsem úspěšně dokončil osmou třídu a postoupil do deváté. Má sestra Sujatha ukončila desátou třídu a nyní pracuje v továrně. Můj bratr Manikant pracuje v hotelu v Bangalore a další bratr Gourish dokončil devátou třídu a postoupil do desáté.

Po zkouškách mám dva měsíce prázdnin. Chtěl bych jet k babičce. Tam si hraji a užívám prázdnin. Také studuji učebnice pro devátou třídu.

Doma jsme slavili slavnost Ugadi. To je naše oslava Nového roku. V ten den jsme připravovali sladkosti. Od června bude pršet a já mám déšť moc rád.

Centrum mi poskytlo všechny povinné školní potřeby - tašku, sešity a deštník. Moc mi pomáhá, že se mohu dál vzdělávat. Moje rodina a já jsme vděční, že mě ve vzdělávání s láskou podporujete. Dostal jsem Váš dopis, tričko, korále, řetízek, plastový náramek, papíry a pohlednici. Moc děkuji. Daří se mi tu dobře. Jen křesťané slaví Vánoce.

Děkuji

Váš milující syn
Ganesh

autor: chocova / vloženo: říj 5, 2011