Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Dopis od Ganeshe

K blížícím se vánočním svátkům si posíláme přání, píšeme radostné sms zprávy, setkáváme se snad víc než jindy se svými přáteli, abychom zhodnotili rok a přemýšleli trošku nad tím nastávajícím. Myslíme i na našeho kamaráda v daleké Indii - Ganeshe.

Každoročně nám píše, něco v angličtině, kterou se učí, jinak ve svém rodném jazyce. I my na Ganeshe vzpomínáme. Výtěžek z vánočního bazaru bude použit na další rok jeho vzdělávání v St. Ignatius health and education centre.

Kolegyně angličtinářka přeložila Ganeshův dopis:

Vážení sponzoři,
zdraví Vás Váš milující Ganesh. Jsem v pořádku, za což děkuji Bohu. Jak se daří Vám?
Studuji na škole St.Antony, kde jsou milí učitelé. Mám nové kamarády a Deepak je můj nejlepší přítel. Každý den jezdím do školy autobusem. Slavili jsme svátek Rabindranath Tagore a já jsem měl projev. Měl jsem velkou radost, protože jsme dostali od naší vlády kolo.
Každý měsíc dostávám knihu Sanjeevini. Učím se o zdraví, skládám puzzle a čtu si vtipy.Také mi tato kniha pomáhá s učením na zkoušky. Dokončil jsem pololetí, matematika byla trochu těžší, ale ostatní předměty byly jednoduché.
Naše škola pořádala výlet. Všichni učitelé a studenti jsme jeli do Apsarakonda, kde jsme si hráli na pláži a ve vodopádech. Bylo to skvělé a moc jsme si výlet užili. Naučil jsem se vyrábět hvězdu. Také jsem byl u babičky a hrál jsem si se sestrou.
Dostal jsem vánoční dárek od centra Sr.Leena , za který velice děkuji. Přeji Vám veselé Vánoce a úspěšný rok 2012. Doma jsou všichni v pořádku a často se za Vás modlíme. Moje rodina Vám posílá srdečné pozdravy.
Těším se na Vaši odpověď.

Váš milující Ganesh

autor: chocova / vloženo: pro 17, 2011