Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Dopis od Ganeshe

Našemu adoptovanému indickému chlapci je už 15 let a ke konci prázdnin přišel od něj dopis. Budu ráda, když mu v anglickém jazyce napíšete pár řádek a podělíte se s ním o své prázdninové zážitky. V textu následuje překlad Ganeshova dopisu.

Drazí sponzoři!

Jsem rád, že Vám můžu napsat další dopis. U nás doma je všechno v pořádku. Doufám, že i Vám se daří stále dobře. Velmi mne potěšil Váš dopis, moc za něj děkuji. Díky i za věci (puzzle, kalkulačka, samolepky a další), které jste mi poslali spolu s dopisem. Rád jsem si prohlédl i fotky, byly krásné.
Při zkouškách na konci desátého ročníku jsem si vedl velmi dobře, složil jsem úspěšně všechny. Zkouška z angličtiny byla docela těžká, ale díky doučování a pilnému studiu jsem ji zvládl v pohodě. Za dalším studiem mířím na univerzitu do Honovaru. Těším se, že tam potkám spoustu nových přátel. Vybral jsem si studium umění, tak Vám o tom napíši v dalším dopise.
Naši učitelé zorganizovali rozlučkovou párty pro všechny žáky posledního ročníku. Bylo to moc pěkné a všichni si večírek užili. Zároveň jsme ale byli smutní, že školu opouštíme. Také se u nás ve škole konaly sportovní hry, byl jsem na třetím místě v běhu.
Letní prázdniny jsem strávil u babičky, kde jsem si hrál se svými sestřenicemi a bratranci. Tyto prázdniny jsem si moc užil.
To je o mě asi vše, napište mi, co je nového u Vás. Váš dopis mne vždy potěší. Těmito slovy končím svůj dopis.

Váš milující
Ganesh

autor: chocova / vloženo: zář 18, 2013