Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Začínáme !!!!!

(přepis proslovu) Milé studentky, milí studenti, dovolte, abych Vás všech 476, kteří budete letos ve škole studovat, přivítal v novém školním roce 2012-2013.

Zdravím a vítám studentky a studenty 1.A, a 1.B, ještě víc naše nejmenší kamarádky a kamarády z primy, kteří se rozhodli pro dlouhý osmiletý pobyt v naší škole.

Těším se na náš další společný školní rok.

Od zítřka budeme počítat rovnice, skloňovat v češtině, překládat do angličtiny, němčiny, francouzštiny, španělštiny. Pojedete do Londýna, Paříže, na výměnu do Vizille. Zkusíme si společně nově připravit prezentaci, přednášku nebo hlasité čtení pro stařenky a stařečky v berounském domově důchodců. Vaše hudebnice Tereza Rajnincová Vám nabídne nový projekt společného zpívání, Marin Kučera s vámi připraví výstavu Vašich výtvarných výtvorů a na jaře se s Vámi určitě vydá za českými historickými skvosty. Jsou připraveny soutěže, exkurze a přednášky.

Nejradši ale budu, když si budeme povídat. V hodinách, na chodbě, v ředitelně nebo na obědě. Budu rád, když se budeme potkávat a s úsměvem se pozdravíme.

Čeká nás další rok s novou státní maturitní zkouškou. Myslím, že jsme na tom hůř než loni. Spolu s maturanty IV. A, IV. B a Oktávy budeme očekávat, co stihne Sněmovna Parlamentu, Senát a pan prezident změnit a schválit. Musíme být trpěliví. Za vaše vyučující slibuji, že se vám budeme snažit bezprostředně předávat informace a budeme připraveni rychle reagovat na změny.

Na nadcházející babí léto a podzim jsme pro Vás připravili sadu kultury. Koncert Ireny Budweiserové, Tam-Tam orchestra, tradiční divadlo Víti Marčíka. Novinkou je dárek, který nám věnovalo naše město Beroun. V rámci Talichova Berouna nám přijede zahrát přímo do školy jazzový kontrabasista evropského jména Jaromír Honzák se svým bandem.

Ovlivněni 27. letní olympiádou a výtvarníkem Davidem Černým, který chudák celých 16 olympijských dnů klikoval ve svém červeném double-deckru, jsme poprosili Vaše rodiče v rámci SRPŠ o finanční podporu. Pan Ondřej Novák Vám za darovaných 133 tisíc 620 korun vybral spinningová kola a moderní posilovací stroje. Budete je mít připravené pro hodiny tělesné výchovy v gymnastickém sále.

Zatímco jste si prožívali prázdniny, pan Hamerník vytrvale pracoval. Pozval do školy obyvatele sousední galaxie„Velké mlhoviny v souhvězdí Andromedy“. Prý opravdu přiletěli a zapomněli ve škole 14 bílých vesmírných talířů, které, představte si, přenášejí Wi-Fi signál do celé budovy. Uniknout se dá jen na toalety, ty jsou zatím ještě odstíněné.

Milé studentky, milí studenti, vážené kolegyně, vážení kolegové, přeji vám hodně sil a motivace ke studiu a k práci. Zkuste se dívat pozitivně na svět kolem sebe, vybírat si příjemné zprávy, nenechat se otrávit senzacechtivým zpravodajstvím ...

Koukněte na web, jak si vede senzační vozítko Curiosity na Marsu, nebo si pusťte hezkou muziku, odjeďte třeba s letním hitem kapely Mandrage do Františkových Lázní, nebo si do sluchátek pošlete Ninu v podání Tomáše Kluse, ale hlavně si naslouchejte navzájem.

Přeji vám všem dobrý školní rok 2012-2013.

autor: lidinsky / vloženo: zář 3, 2012