Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Dva dokonalé dny

Myslím, že každý, kdo prošel v úterý 11., nebo ve středu 12. prosince okolo budovy pojišťovny, si musel všimnout, že se tam něco děje. Vstup byl pro navození správné nálady pro Akademii našeho gymnázia vyzdoben všemi možnými znaky, logy a názvy internetových oblíbených stránek. Však také hlavní téma bylo „Gympl na síti“. Kdo neodolal a přišel se podívat i na vystoupení, jistě nelitoval. Představení bylo plné skvělých výkonů, šťastných tváří, veselé atmosféry a samozřejmě i drobných problémů, kterým se rádi zasmějeme. Já osobně jsem byla nadšená a ještě dlouho se budu usmívat při každé vzpomínce na tyto dva dokonalé dny. (K.V.)

Rebelie 2.A

Byl jsem svědkem rozhovoru, který hodnotil vystoupení studentů berounského gymnázia. Bylo zábavné si vyslechnout kritiku všech vystoupení, ale přece jenom jedno zvedlo diváky ze židlí. Slovo „prdel“ v písničce 2.A „Konec světa – zrušeno“ způsobilo velký rozruch.

Každé znuděné dítě nebo otrávený tatínek jako by se probudil a naslouchal. Poprvé, když zaznělo,  měli posluchači pocit, že se přeslechli, a tak poslouchali dál a čekali, jestli neslyšeli špatně. A když zase zaznělo ono slovo, objevil se úsměv rebelie a uspokojení – slyšeli správně! Kouzelné to slovo „prdel“, že!

J.K. 

Prima na síti

O žácích gymnázia se říká, že jsou všestranně nadaní. Já jsem toho byl svědkem na školní akademi, kde bylo plno umělců. V druhé polovině vystoupení se představila prima upravenou písní Johna Lennona.

Vybrali si krásnou písničku Imagine a dali jí zbrusu nový kabát. V textu zněla slova jako např. Facebook, Microsoft, creepers, a to dodalo akademii nádech mladší generace. Akce taky nesla označení NET-PARTY neboli Gympl na síti. Písnička se všem primánům povedla a sklidila veliký úspěch. Bylo to krásné zpestření už tak povedené akademie. Po skončení všichni odcházeli s krásným pocitem z výborně prožitého večera.

T.D.

Bravo, kluci!

Letošní Akademie jsem se navzdory tomu, že byla má poslední, nezúčastnil. Naše třída se nebyla schopna domluvit na kolektivním čísle. Všechno zlé je k něčemu dobré, a tak z naší třídy vykrystalizovalo sedmero borců, kteří se chopili moderování celé Akademie a navrch přihodili i pár scének dle vlastní režie. Předvedli opravdu skvělý výkon, za který jim tímto skládám poklonu. Bravo, kluci.

J.V.

Bílé tričko

Na školní akademii jsme měli se třídou jedno vlastní číslo. Dlouho jsme ho nacvičovali a všichni se těšili, až se budeme moc předvést. Domluvili jsme se, že si na sebe oblékneme bílé tričko a džíny, abychom spolu ladili. V obchodě jsem si  vybrala bílé tričko, které se mi na první pohled líbilo.

Těsně před vystoupením jsem se chtěla jít převléknout, ale co se nestalo. Tričko nikde.  Prohledala jsem všechno, ale nenašla jsem ho. Byla jsem zoufalá. Učitelka nás už začala svolávat, abychom se připravili na své číslo.

Naštěstí mě zachránil Kryštof, který s sebou náhodou bílé tričko měl. Doplnila jsem ho květovaným šátkem a v té chvíli jsme šli na pódium.

A.Š.

Gympl na síti

Házení tří velkých míčů s potiskem světadílů přes síť! Bylo celkem vtipné pozorovat, jak se míče odrážejí od hlav buď rozhořčených či hravých rodičů. Zasáhlo to i některé učitelky, jako třeba paní Pojerovou. Několikrát dostala míčem do hlavy, ale zřejmě měla dobrou náladu, tak se tomu společně s paní Hronkovou zasmály.

Řekla bych, že byla větší sranda sledovat vzájemné atentáty mých vrstevníků. Sice to nebylo pouhé pinkání, ale nikdo nepřišel k úrazu. Kupodivu.

A.Z. 

Na své učitele se můžeme spolehnout

Byla jsem svědkem, že i učitelský sbor gymnázia se snažil podpořit své studenty při zpěvu. Když nastoupila třída 2.A se svým vystoupením, paní profesorky Pojerová a Hronková zpívaly společně se studenty, což ve všech vyvolalo určitou jistotu. Postupně se přidali všichni profesoři. To studenty potěšilo a dodalo jim odvahu pokračovat dál. I když se některým třídám vystoupení nepovedlo tak, jak chtěli, celá akademie se povedla a studenti se utvrdili v tom, že se na své učitele mohou spolehnout.

A.Č.

Basa piv na berounské akademii

O žáky berounského gymnázia bylo při akademii pečlivě postaráno. Jelikož odmoderování tří  dvouhodinových vystoupení není nic jednoduchého, hlavní hvězdy večera ze septimy Gymnázia Beroun „dostaly“  zaslouženou odměny. Mimo „volného dne“ je zajisté velice potěšila jedna rekvizita. Při jednom jejich vystoupení byli tito žáci obdarováni lahvovým pivem. Sice během čísla neměli mnoho času na vychutnávání, při návratu do šatny se ale všichni s radostí do svého půllitru pustili. Ze začátku při generálce se ještě ostýchali se lahví dotknout, ovšem při posledním večerním vystoupení již bylo na jejich očích vidět nedočkavost a o pivo se div neservali. Tak se při závěrečném úklidu z šatny vynášela mimo jiné basa do poslední kapky prázdných lahví.

A.V.

Úspěch Akademie Gymnázia

Oba dny byla na Akademii spousta lidí. Myslím, že se všichni skvěle bavili. Zatím jsem na Akademii slyšela jen slova chvály. I můj táta, kterému se nelíbí jen tak něco, si Akademii skvěle užil. Nejvíc se mu líbilo úvodní představení – Jára Cimrman, ale také teleshopping! Největší úspěch, podle mého názoru, měl divadelní kroužek. Dívka dokázaly namalovat pana ředitele – pana Stanislava Lidinského - vzhůru nohama!  Pochvalu si zaslouží i socha, která dílo dovedla k dokonalosti. Ke konci studenti z oktávy zatančili na píseň Gangnam style, což bylo příjemné zpestření i pro nejmladší publikum. Myslím, že se Akademie gymnázia náramně vydařila, za to si zaslouží všichni, kdo se na ní podíleli, velkou pochvalu.

J.K.

No není to skvělé? Je to skvělé!

Byla jsem svědkem Akademie berounského gymnázia. Byla tam scénka a parodie na Teleshopping. Bob a Tom nám předvedli úžasnou show. Byla jsem překvapena, když Tom vytáhl dva bochníky chleba. Diváci nechápali,  nechápal ani Bob, ale Tom nám později ukázal, jak z obyčejného chleba udělat papuče, všichni byli ohromeni, i já samozřejmě. Jenže to nebylo vše. Tom najednou vytáhl kulatý chléb a všichni si říkali, co to zas bude. K našemu překvapení nám ukázal, jak z chleba udělat baret. Myslí, že to bylo dokonalé překvapení večera a snad si to všichni užili tak jako já. Zakončím to Bobovými slovy: „No není to skvělé? Je to skvělé!“

T.S.

Nejpovedenější Akademie

Podle mého názoru byl nejpovedenější Teleshopping a ukázka malířského umění dramatického kroužku. Bravurně zvládnutá parodie na všem známý Teleshopping měla obrovský úspěch u všech diváků. Chlebové pantofle se určitě nejeden člověk rozhodl koupit.

Neméně povedená ale byla scénka o třech školácích, která nám poskytla náhled na denní život studenta.

Celkově to byla nejpovedenější Akademie, kterou jsem kdy viděla. Jsem velmi ráda, že jsem se jí mohla zúčastnit.

M.K.

Like nebo dislike

Současná čeština se mění. Je plná slov jako „suprový“, „báječný“, „lajkovat“, „dislajkovat“… Internet a mobily nás nutí zkracovat. Vrací se ale také starší obrat „je mi ctí“ , ovšem v situacích, do nichž nečasto moc nehodí.                                                                                  Při  letošní NET-PARTY se mi všechna taková slova moc hodila: Všichni jste byli suproví, zvlášť epická byla pracovní četa ze septimy. Báječné gymnastky a úžasní gymnasti mě zase – jako vždy – dostali! Dávám „like“ všem, kteří vymysleli své výstupy a perfektně je realizovali. Nemám ani jeden „dislike“

Bylo mi ctí, že jsem byla s vámi.

M.P.

Akademie stála za podívanou!

Nejdříve jsem na letošní Akademii neměla v plánu jít. Ale setra tam měla tři vystoupení, tak jsem si koupila lístek. Jsem strašně ráda, že jsem ji viděla. Výkony byly zábavné – mě jako diváka plně uspokojily. Moderátoři v podobě mých spolužáků byli k neuvěření, byla jsem opravdu hodně překvapená, protože jsem čekala něco trapnýho…Letošní Akademie stála za podívanou!

B.Z.

Humorné vystoupení sklidilo největší úspěch!

Na nejvtipnější představení celé Akademie se vyplatilo počkat. Bylo totiž přídavkem středečního večera. O tuto skvělou show se postaralo několik kluků ze septimy.

Po skončení Gangnam stylu a obrovském potlesku přišlo to, co nikdo nečekal. Na jeviště přišli hvězdy večera, ovšem bez svršků. Dámská část publika ječela jako o život, protože tohle jistojistě ještě nikdy nikdo neviděl. Do půl těla svlečení septimáni nastoupili se svým „Moskau“ a dali večeru definitivně korunu. S afrem, slunečními brýlemi přes půl obličeje a kamenným výrazem ve tváři dokázali zvednout celé publikum ze židlí. Toto představení se stalo epickým finále celé dvoudenní Akademie. Naprosto nezapomenutelné!

M.K. + A.H.

Sboristé

Sbor, který vedla Tereza Rajnincová, se nám velice povedl. Zpívali jsme „Paradise“od Cold Play, „Jambo“ a „I´m a believer“ ze Shreka. Zároveň to byl pozdrav pro našeho spolužáka a kamaráda ze septimy Matyáše Borovského, který je výborný bubeník, ale bohužel nemohl být s námi, protože leží v nemocnici.

A.M.

Díky úžasné SEPTIMĚ!

Jako úvod do Akademie jsme vystupovali s naší oblíbenou třídou, samozřejmě septimou. Jako největší komedianti třídy jsme se rozhodli spolupracovat s jinými největšími komedianty. Nacvičování a zkoušení s nimi se opravdu povedlo, protože se v každé se zkoušce přidalo vždy  něco nového, buď jen tak z improvizace, či něco velice propracovaného. Není divu, že jsem na radu Dopiráka úplně zarazila Porsche, když jsem mu na otázku, na kterou jsem měla odpovědět „ano“, odpověděla „ne“. V tu chvíli Kuba zrudnul a nasadil divný výraz a vypravil ze sebe zvláštní větu: „Ne?!?“ Poté ale nahodil další téma a show pokračovala. Nakonec se nám to velice povedlo a to díky úžasné SEPTIMĚ!

E.R.

Akademie 2012

Jako každé dva roky Gymnázium Joachima Barranda pořádalo i letos Akademii. Letošní ročník se konal v sále České pojišťovny. Představení se hrálo dva dny a to v úterý a středu, 11. a 12. prosince. Sešli se tam rodiče, přátelé a studenti. Myslím, že to celé mělo velký úspěch.

Celý program uváděli studenti ze septimy, kteří si svým vystoupením získali srdce publika. Některé třídy zpívaly písně, jiné zas tančily. Všem se představení moc povedla, nejlepší dojem na mě udělala scénka Teleshopping. Byla zajímavá a dokázala pobavit. Kluci předváděli mnoho způsobů, jak se dá využít chleba. Například jako pohodlné boty nebo slušivý baret. Celá Akademie se velice povedla – jak by řekli kluci:

„No, není to skvělé? Je to skvělé!“

N.D.

DVD natočené z Akademie k objednání na: http://www.dvorak-video.cz/inpage/berounske-udalosti

autor: admin / vloženo: pro 21, 2012