Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Únor bílý…, ale nic by se nemělo přehánět.

Únorové události sumarizoval Stanislav Lidinský

1.- 2. Mgr. Hamerník se ještě školil, jak konfigurovat server v operačním systému Windows 2000.

2. Studenti III. a IV.r. byli v kině na filmu Síla lidskosti a besedovali s přímou účastnicí zfilmované historické události ze Zadní Třebáně, která byla jako dítě odvezena do Anglie. Bill Gates se v Praze sešel s prezidentem a premiérem.

3. Na MFF UK odjeli na Den s fyzikou RNDr. Ježek a Seminář fyziky. Pan Dvořák natáčel maturitní třídy. Sandra Malá úspěšně vykonala státní zkoušky a je Mgr., blahopřejeme!

4. Hurá - pololetní prázdniny.

8. Děvčata z primy, I. A a B byla na pořadu S tebou o tobě.

9. Mgr. Veverková se soutěžícími odjela na olympiádu AJ do Hořovic pro 6. a 7. tř. ZŠ. Kantoři „vodnáři“měli postupně narozeniny (Št, Li, Hy, Sl). Maturanti nacvičují předtančení a učí se vyplňovat složenky a přihlášky na VŠ.

11. Školní kolo Pythagoriády. 14. Na Nově začal seriál „On je žena“. On vypadá jako tajemný Mgr. Zbyněk H. Třetí A to hned vyhmátla (fotky upravila Míša Kabátová s bratrem) a Mgr. Zbyněk H. fotku poslal Ivaně Chýlkové, aby vyhledala rozdíly.

15. Všem, kromě čtvrťáků a primánů, v kině vyprávěli o Negativním vlivu drog na kriminalitu mládeže MUDr. Jiří Presl, JUDr. Miloslav Dočekal, zpívala Anna K.

16. Olympiádu v Aj 8. a 9. ZŠ v Hořovicích vyhrál Tadeáš Peták (kvarta), postupuje do kraje, třetí byla Jana Malešová (tercie), koučovala Mgr. Havlíčková. Celou noc z 15. padal sníh. Ráno i dopoledne hrabali Dan Slivka, Honza Marx, Pérák, Martin Těhan, Pavel Tenkrát, Tomáš Gall, Vojta Petráček, Martin Jonáš, Šárka Vrablíková, a další zakuklení v čepicích a šálách. Maturanti stále nacvičují předtančení, vyplňují složenky a přihlášky na VŠ.

17. Na návštěvu přijel Antonio Cassuti, ředitel italského gymnázia v městě Schio v benátském kraji. Sexta ho provedla po škole, samozřejmě s italským komentářem, následovala schůzka v ředitelně a návštěva starosty města MUDr. J. Bessera v doprovodu Mgr. Kokinové. Vypadá to na možnou obnovu výměnných zájezdů.

18. Mgr. Štěpničková je ve finále Zlatého Ámose 2005 - postoupila mezi posledních 7 – senzace!!! Podrobné vyprávění máte na www.gymberoun.cz. Finále je v Paláci kultury v pátek 11. března. Autobus pro všechny příznivce odjíždí do Prahy ve 12.00 hod. Mgr. Smolová byla opět na semináři Aj.

20. První semifinále SuperStar 2005. 21. Židovské muzeum a židovský hřbitov na Starém Městě navštívila PaedDr.Karásková se seminářem Zsv.

22. Olympiádu v dějepisu s podporou Mgr. Benešové vyhrál David Randák , třetí byl Tadeáš Peták,. „Destil“, David Vávra, (septima), náš vzácný webmaster, který ovládá nás i webové stránky od protinožců, poslal citlivou a vypovídající reportáž z Austrálie.

23. Dvakrát zcela naplněný školní sál tleskal mistrovi houslové hry Pavlu Šporclovi, který nepřijel v tradičním šátku, ale z důvodu klimatických podmínek ve slušivé černé čepičce. Fotky z koncertů jsou na stránkách školy, některé fotky Mgr. Hynka si mistr umístil na své stránky www.sporcl.cz a dal si tam také odkaz na naši školu. Mgr. Antonín Novák poskytl rozhovor „Pro fyziku musí mít člověk šestý smysl“ do berounského týdeníku Echo. Veronika Vítková (septima) byla třetí na olympiádě v Aj velkých studentů v Hořovicích. Večer jel Klub mladého diváka s Mgr. Chocovou a Mgr. Benešovou do Divadla ABC na hru Jak je důležité míti Filipa.

24. Jana Tomanová a Nikoleta Arabadzi udělaly finální korektury na pozvánkách a vstupenkách na ples u Jirky Filipa ve studiu Domino. Mgr. Štěpničková se stává vyhledávanou mediální hvězdou – poskytla rozhovor do celostátního Práva a Berounského deníku. Škola děkuje za finanční dar 25 000,-Kč společnosti Tipgames a.s. Maturanti stále nacvičují předtančení, vyplňují složenky a přihlášky na VŠ. Zatím se nám obloukem vyhýbá chřipková epidemie, podlehla pouze Mgr. Fišerová a nedopadá na nás vládní krize. Vladimír Putin a George Bush se setkali v Bratislavě.

26. První finále České Miss. Na pódiu se setkali dva nejslavnější chlapi české současnosti Václav Klaus a Vojta Kotek.

27. Druhé Semifinále SuperStar, nuda jako blázen. 28. Rozdávají se vytištěné pozvánky na ples. Jupí, juch - Jitku Šívrovou (4.A) a Lucka Vanžurovou (septima) přijali na architekturu. Maturanti nacvičují předtančení a ještě měsíc budou vyplňovat složenky a přihlášky na VŠ.

autor: admin / vloženo: bře 2, 2005