Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Leden, tak jedem ...

(Stanislav Lidinský) 1. Nový rok - jsme dál o slepičí krok. Země prošla afeliem. Valné shromáždění OSN vyhlásilo Světový rok fyziky. Posíláme SMS na podporu zemí postižených zemětřesením v Jihovýchodní Asii. Náhlé pohyby zemských desek vychýlily zemskou osu, Země se točí pomaleji o 1/1000s za rok.

3. začala škola…. Budova je vychladlá. Prázdniny byly docela krátké.
8. I. A s Mgr. Schröpferovou, Mgr. Schröpferem, MUDr. Karlem a Tomášem Popkem (4.A) odjeli do Krkonoš na lyžařský kurz.
10. Studenti primy a sekundy bruslili. Vedle vyučujících tělesné výchovy oprášily brusle z mladých let i RNDr. Jungmanová, Mgr. Smolová a Mgr. Havlíčková.
11. školu reprezentovali na krajském kole matematické olympiády kategorie P Petr Balek (IV.A), David Vávra, Tomáš Fechtner a Pavel Turčín ze septimy. Za nemocné vyučující přišel vypomoci Ing. Ivan Michalík Bude suplovat do konce ledna a je mimořádně použitelný, učí výtvarku za Mgr. Polívkovou, angličtinu za Mgr. Smolovou a Sandru Malou i zeměpis za Mgr. Schröpferovou.
12. bruslila tercie a kvarta.
13. Klub mladého diváka se navečer s Mgr. Chocovou a Mgr. Benešovou vydal na Fidlovačku na Poprask na laguně.
14. Mgr. Smolová se jela do Prahy vzdělávat na kurz o tom, jak vzdělávat v anglickém jazyce.
15. přijela z hor I. A a vystřídala ji kvinta, kterou do Krkonoš odvezl Mgr. Ondřej Novák. Alena Bulvasová (kvarta) se literárně vyždímala a poslala na školní web dva bomba-články.
17. paní Mejstříková odjela na Krajský úřad Středočeského kraje k odsouhlasení účetní uzávěrky. Škola v roce 2004 hospodařila s kladným hospodářským výsledkem. Studenti primy a sekundy bruslili.
18. na krajském kole matematické olympiády v Praze soutěžili Petr Balek IV.A, Martin Těhan, Tomáš Fechtner a Pavel Turčín ze septimy. Mgr. Kokinová a Mgr. Štěpničková se školily na Krajském úřadě, jak správně organizovat krajské soutěže a olympiády.
19. sexta jela na anglické divadlo do Reduty s Mgr. Fišerovou a Mgr. Smolovou.
20. řešily „matematické hvězdy“ z I. a II. ročníku úlohy školního kola matematické olympiády. Odpoledne zasedala pedagogická rada školy, projednávala se klasifikace a chování za první pololetí. Honza Marx (septima) a Jirka Nikodým (III. B) vyhlásili pro studenty i učitele celoškolní soutěž „O nejlepší momentku“.
21. ředitel začal tisknout výpisy vysvědčení za první pololetí, podle nové vyhlášky se to smí a má to výhody (tiskne se jen na jednu stranu, čímž se šetří toner, tiskárna, čas a při chybě i formulář vysvědčení, vysvědčení se nemusí vracet třídnímu, nemusí se půl roku skladovat, může se omastit, ohnout, ošmudlat, apod. – zkrátka samá pozitiva a jistoty). „Opravdové“vysvědčení dostanou studenti celé až na konci roku. V noci na sobotu padal sníh, v Berouně je po dlouhé době bílo.
22. přijela z hor kvinta a do Železné Rudy odjela I. B s Mgr. Schröpferovou, Mgr. Schröpferem.
24. studenti primy a sekundy bruslili.
25. byla na anglickém divadle v Redutě septima a III.B s Mgr. Fišerovou, Mgr. Havlíčkovou a Jitkou Charvátovou.
26. byli studenti I. a II. ročníku v berounském kině na filmu Pán velryb. Zdeňka Hrudková (II. B) soutěžila ve znalostech němčiny v okresním kole olympiády v Hořovicích. Náš webmaster – skvělý „destil“-David Vávra (septima) nám odletěl na studijní pobyt do Austrálie. Školní webové stránky se nezhroutí, starat se bude sám Mgr. Hamerník, který dostal od „Destila“ podrobné pokyny.
27. Jan Veselý a Tomáš Neuvirt (III.B) asi po roce vzkřísili školní časopis Šok (blahé paměti zakládal Martin Kozel) a vydali další číslo.
31. Mgr. Hamerník se školil o konfiguraci serveru v operačním sytému Windows 2000. Odpoledne se učitelé usilovně radili o všem, co je nového v nových školských zákonech a vyhláškách.

autor: admin / vloženo: úno 1, 2005