Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Jak organizátoři přicházejí o iluze aneb Gymnázium Joachima Barranda hostilo svůj historicky první videoherní turnaj

(Pavel Vevera, 3.B) Videohry jsou poměrně mladým, ale zato raketově rozrůstajícím se médiem. Našly si již cestu do prakticky každé domácnosti, ať skrze počítače, konzole nebo klidně i mobilní telefony. Není pak divu, že když jsem poprvé slyšel o myšlence videoherního turnaje přímo u nás na škole, byl jsem poměrně dost nadšený. To zaprvé kvůli tomu, že mám videohry rád, ale hlavně kvůli tomu, že bylo fascinující sledovat průnik tak nového média do jinak poměrně konzervativní instituce, jako je škola.

Turnaj v karetní hře Hearthstone se uskutečnil 21. prosince v 8 hodin ráno a trval až do 3 hodin odpoledne. Soutěže se účastnilo dohromady 12 týmů po 4 členech, dohromady tedy 48 studentů. Celé dění se neslo v trošku hektickém duchu, jelikož místnost, kde se turnaj pořádal, připomínala herní pole pro „škatulata, škatulka“, nicméně s postupem času a vypadáváním týmů se vše začalo pomalu usazovat a akce se zklidnila. Celkově se ale jednalo o pohodovou událost, která byla hlavně sranda. Hrát videohry je zábava, mnohem lepší je ale hrát videohry společně!

Organizovat takový turnaj je ovšem mnohem složitější, než by se na první pohled mohlo zdát. Tenhle fakt jsem začal poznávat už kolem 7 ráno 21. prosince, kdy jsme se spolu s několika dalšími vyvolenými sešli ve vybrané třídě, kde se celá událost měla odehrát. Nespolupráce techniky byl jedním z našich prvních nepřátel, který nás do určité míry provázel po celou dobu turnaje a to v různých podobách. Nefunkčnost notebooku, problém s přihlašováním hráčů ke hře, tak vypadá výpis hlavních potíží, které nás trápily.

Ač všechno neprošlo tak hladce, jak bychom doufali, žádný problém nebyl nijak katastrofální a turnaj proběhl úspěšně. Což je v podstatě to jediné, co jsme si od prvního pokusu slibovali. Jako organizátoři jsme do budoucna získali spoustu zkušeností, které plánujeme uplatnit v dalších akcích podobného rázu.

Speciální poděkování patří všem organizátorům, tedy Markétě Adamcové, Ondrovi Sládkovi, Zdeňku Řandovi a Milanu Bartošíkovi. Všichni ti jsou zodpovědní za zrealizování akce a její (víceméně) hladký průběh. 

autor: admin / vloženo: led 5, 2016