Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

V prosinci jsme se nenudili

(Stanislav Lidinský) V tomto článku najdete popis všech událostí, které se děly na naší škole v prosinci. Jeden by neřekl, že se toho tolik stalo :))

Prosinec začal již 30. listopadu prvním dnem Studentské akademie 2004 a odjezdem 7 statečných studentů s Mgr. Kokinovou do Bruselu do Evropského parlamentu na pozvání europoslance MUDr. Cabrnocha.
1. prosince Akademie vrcholila (viz fotogalerie a články).
Na celostátní dějepisné soutěži v Chebu byli Katka Švábová (oktáva A), Marek Beneš (sexta), Karel Přibyl (septima) s Mgr. Benešovou – skončili 15. ze 45 soutěžních družstev.52 studentů prodávalo červené stužky v rámci Světového dne proti AIDS.
2. jsme se vzpamatovávali z vyčerpávající akademie. RNDr. Ježek a RNDr. Jungmanová byli na školení ČMOS v Řevnicích. V učebně IVT a Bio byly uvedeny do provozu datové projektory.
3. se vrátili eurostudenti ze své eurocesty s novými euroznalostmi, eurozkušenostmi a eurofotkami (fotky a článek jsou na www. stránkách školy). Probíhá inventarizace.
6. kvarta psala přijímačky „nanečisto“ – 3 testy (Osp, Čj, Mat) od společnosti SCIO.
7. oktáva B byla na anglickém divadle v Praze s Mgr. Fišerovou a Mgr. Smolovou a všemu tam prý rozuměla. Studenti III. a IV. ročníku byli v berounském kině na filmu Hodiny. Čtyři matematičtí nadšenci (Petr Balek IV.A, Martin Těhan, Tomáš Fechtner a Pavel Turčín ze septimy) psali školní kolo matematické olympiády. Studenti sekundy, tercie a kvarty vyplňovali dotazníky pro zdárný průběh diplomové práce naší absolventky Martiny Suchantové.
8. byla sekunda až I.ročník v kině na filmu In Amerika. 9. školní kolo olympiády v českém jazyce vyhrála Petra Gallová (IV.B), celkem soutěžilo 14 lingvistů. 100 studentů bylo v pojišťovně na divadelním představení divadelního souboru DISK Praha. 45 studentů mluvilo německy a čerpalo vánoční atmosféru na zájezdu v Regensburgu za odborného historického výkladu Mgr. Polívkové a PhDr. Ortmanové. Hlavní organizátorka krajského kola SOČ Mgr. Štěpničková pobývala celé 4 dny v dalekém Brně a školila se.
10. byla septima s Polednicí na Židech (navštívili Židovské muzeum v Praze), obdivovali průvodce a z přemíry zájmu se nestihli podívat na vánoční trhy. Jitka Šívrová a Maruška Kostlivá (IV.A) „spáchaly“ panel z fotek z Evropského parlamentu. Vidět ho můžete na červené chodbě vlevo. Mgr. Hamerník nainstaloval tiskárnu u zástupkyň, aby se daly tisknout změny, připojil nové monitory do PC laboratoře č. 314 a vyměnil v jazykovém kabinetě starý počítač za méně starý.
14. přijel Doc. RNDr. Zdeněk Kluiber, CSc a přednášel maturantům o plazmatu a kvartě a prvákům o raketoplánu. Všichni vypadali celkem spokojeně, ale ne všichni pochopili. Studenti tercie a kvarty besedovali s pracovnicí berounského muzea Mgr. Přenosilovou o vánočních zvycích. Jde jen o to, zda je budou dodržovat? Společnost Českomoravský cement a.s. darovala škole další 4 ks vyřazených PC. Probíhá inventarizace.
15. se I.B, divadelníci a Mgr. Chocová vydali na Sen noci svatojánské do Gymnázia v Přípotoční. Večer divadelníci pokračovali u konkurence v divadle na Vinohradech. Zájemci z tercie a kvarty psali školní kolo olympiády v českém jazyce. Sekunda s Mgr. Hynkem a Mgr. O. Novákem odjela lyžovat do Krkonoš (věříme, že učitelé se vrátí ve zdraví), chlapci ze septimy si na týden oddechli.
16. třetí B se svými němčinářkami Mgr. Jurajdovou a PaedDr. Karáskovou prošli Prahu historickou v němčině. Probíhá inventarizace. Septima se přihlásila do soutěže „Cestou do parlamentu 2004/2005“, kde bude soutěžit 24 středních škol ze tří krajů ČR.
20. čtvrtá A jela na anglické divadlo do Prahy s Mgr. Fišerovou a Mgr. Smolovou.
21. se 2.A s PhDr. Ortmanovou jela inpirovat do Náprstkova muzea. Dočkáme se natočení pokračování jejich vystoupení Bongo – Bongo II.? Jiří Doubek (oktáva B) převzal cenu za II.místo v prestižní celorepublikové soutěži F.X.Šaldy. Učitelé i ostatní zaměstnanci měli vánoční besídku v sále.
22. kvarta uspořádala vánoční show s havajskou tématikou.
Sekunda se vrátila z hor. 23. všichni si užívali prázdnin, chystali se na návštěvu svého Jéžíška a těšili se na 3. ledna. …stále probíhá inventarizace.

autor: admin / vloženo: pro 20, 2004