Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

DS TGM, IVT na GJB a MAČ...

Záhadné zkratky... Jak pro koho :o) V Domově seniorů Tomáše Garrigua Masaryka (DS TGM) proběhla už potřetí pracovní návštěva studentů Gymnázia Joachima Barranda.

Tentokrát studenti kvinty přiblížili klientům Domova výukový předmět Informatika a výpočetní technika (IVT). Představili své loňské ročníkové práce na téma Beroun 2012 očima kvartána. Studenti 1.B. využili termín 4.12 a v podobě Mikuláše, andělů a čertů (MAČ) potěšili, rozesmáli i rozplakali nejen všechny zúčastněné diváky v sále Domova ale i klienty na pokojích svými maskami, koledami a drobnými symbolickými dárky.

Anna Kadlecová a Lucie Mistrová vyprávěly o historii Berouna, Ondřej Blín a Prokop Černý prezentovali berounskou čtvrť Zavadilka a okolí, Johanka Šafránková a Dominika Vrecionová se soustředily na významné osobnosti, podle kterých jsou pojmenovány ulice v nejbližším okolí Domova seniorů, s hlavním zaměřením na život a dílo Václava Talicha.

Mikuláše a doprovod na kytaru zajistil Tomáš Brůžek, za čerty se převlékli Nikola Hypšová, Alex Haberland, Daniela Skřivánková, Šárka Pospíšilová, Iva Stančíková, Marie Mašková, Jakub Pszczólka, Eliška Votrubová, Petra Heřmanská a do andělských křídel se oblékli Jakub Hartman, Nikola Šturcová, Kristýna Holíková, Eliška Veselá a Štěpánka Sybolová.

Velký dík a uznání si zaslouží Nikola Šturcová, která pro všechny klienty domova upekla, nazdobila a do celofánu s ozdůbkou zabalila perníkový vánoční stromeček (100 ks). Nikola Hypšová namalovala a přání vepsala do vánočních přáníček pro všechny seniory. Kristýna Holíková upekla, nazdobila a zabalila perníčkové symboly vánoc a Eliška Votrubová vytvořila z korálků a drátku trojrozměrné hvězdy pro účastníky přednášky.

Nesmím zapomenout na Jana Krále ze 2.A., který již potřetí spolehlivě a neviditelně zajišťoval technické zázemí přednášek.

Video nahrál Ondřej Blín: http://www.youtube.com/watch?v=6b5UbSzkgro

Článek vytvořila a akci garantovala: Mgr. Marie Štěpničková

autor: stepnickova / vloženo: pro 10, 2012