Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Dopis od Ganeshe

Blíží se Vánoce a já přemýšlím nad tím, co dělá náš spolužák, kamarád, snaživý student a určitě fajn kluk - Ganesh Naik v daleké Indii. Napsal nám dopis, namaloval obrázek, který si můžete přečíst.

MocFotografie Ganeshe Naika děkuji všem, kteří na něj myslí a napsali mu vzkazy. Doufám, že ještě budete mít nápady na malé dárečky, fotografie ze života naší školy a připojíte pár milých vzkazů.

Naše jazykářky byly tak laskavé a přeložily (z anglického překladu) Ganeshův dopis:

Vážení sponzoři,
   zdravím vás z Indie. Jak se všichni máte? Já se mám dobře a také členům mé rodiny se daří. Tímto dopisem bych vás chtěl informovat o sobě a poslat vám dobré zprávy.
   Úspěšně jsem ukončil 6. ročník a postoupil do 7. třídy. Doufám, že budete mít radost z mých studijních úspěchů. Letos jsem také dostal tašku, deštník a sešity.
   Měli jsme dvouměsíční prázdniny. Během nich jsem navštěvoval letní tábor organizovaný centrem. Bylo to tam moc zajímavé. Učili jsme se základy angličtiny a já už umím pozdravy a vztahy v rodině. Naučil jsem se hodně slov.
   Spolu s vaším dopisem jsem od vás dostal dárky – kočičku, mapu, pero, pohledy, nálepky, kalendář a další věci. Moc děkuji.
   My v Indii máme jen tři roční období: léto, zimu a deštivé období. Nemáme jako vy jaro a protože jsme hinduisté, neslavíme Velikonoce. Lidé z naší vesnice chodí do kostela po dobu tří dnů. Poslední den jdou pak na půlnoční mši.Jak slavíte Velikonoce u vás v Česku? Přeji vám hezké svátky.
   U příležitosti našeho státního svátku jsem zpíval píseň na jevišti.Moje maminka byla šťastná. Členové mé rodiny vás všechny pozdravují a modlí se za vaše zdraví.

Váš milující Ganesh

autor: chocova / vloženo: lis 4, 2009