Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Natáčeli jsme „Tykadlo“ pro ČT 1

Studenti sekundy, tercie a kvarty diskutovali v pořadu ČT 1 „Tykadlo“. Vyzkoušeli si, jak vypadá televizní natáčení, jak se připravit na debatu, jak co nejlépe reprezentovat svou školu. Tykadlo je dětský diskusní pořad, ve kterém se řeší vždy určité téma. Ta naše nebyla jednoduchá – „Mindráky –náctiletých“ a „Jak se vyrovnat se smrtí“. Skupinka studentů měla podporu v moderátorce Míše Maurerové, ale hlavně ve významných hostech, MUDr. Lucii Pacherové z Psychiatrické léčebny v Bohnicích a prof. MUDr. Janu Pirkovi, přednostovi Kardiocentra a Kliniky Kadiovaskulární chirurgie IKEM v Praze.

Natáčení začalo procházkou po škole, televizní štáb se prošel celou budovou, kamera nahlédla i do některých vyučovacích hodin, Eliška Radová, Kristýna Hubičková, Václav Pecka a Alex Chalupník v roli průvodců mluvili o školních povinnostech i mimoškolních aktivitách.

Potom se v sále školy diskutovalo. Všichni se pohodlně usadili na lavičkách a polštářích a rozebírali obě diskuzní témata. Prvotní tréma byla ta tam, televizní štáb  byl spokojen. „Byli jste výborní, rádi k vám zase přijedeme,“  ocenila zúčastněné studenty režisérka Ála Derzsiová.

Pořad se bude vysílat na ČT 2 v rámci  pořadu  Planeta YÓ:  15. února (téma „Jak se vyrovnat se smrtí“) a  29. února 2012 (téma „Mindráky –náctiletých“). Děkujeme všem za výbornou reprezentaci školy a určitě se budeme dívat!

autor: polednikova / vloženo: led 25, 2012