Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Jarní zpívání v Cheznovicích

Kdo by si myslel, že jaro začíná v březnu, že bude teplo a slunce, mýlil by se! O tom jsme se přesvědčili všichni, kteří jsme vyjeli na jarní soustředění pěveckého sboru Joachim Barannd’s Singers do Cheznovic na Rokycansku. Cestou z nádraží v Mýtě nás čtyři kilometry provázel dost ledový vítr,(někoho potěšila Tereza Rajnincová, která nám přijela naproti a nejtěžší zavazadla odvezla autem,) nás ostatní hřály batohy na zádech. Ani v areálu Svatý Štěpán nás nezastihly teploučké pokoje, topení teprve startovalo, museli jsme se zahřát zpěvem. Snad se to podařilo a první zkouška všem rozehřála hlasivky.

Sbor pracoval nejen na svém repertoáru, v Cheznovicích jsme vedli čilý společenský život:  ráno před snídaní rozcvička pod vedením zkušených trenérů, mezi zkouškami jednotlivých hlasů debaty a diskuze (asi o umění, zpěvu atd.), návštěva obchodního centra v nedalekých Cheznovicích (otevřeno i v sobotu odpoledne!!!)… Sobotní program vyvrcholil nočním putováním lesem plným zvěře, zvl. kanců a sov,  kolem rybníka s vodními příšerami a bludičkami.

Byla jsem ráda, že jste mě vzali s sebou!

autor: polednikova / vloženo: dub 6, 2015