Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Nejlepšími pIšQworkáři se stali berounští Haklarmy

V pátek 27. listopadu 2015 se náš tým zúčastnil Grandfinále v Pišqworkách. Do Brna na Masarykovu univerzitu odjel v silné sestavě: David Hakl - kapitán, Ivan Coufal, Daniel Molt, Jakub Dvořák, Jiří Vrecion a Jakub Čapek. Odpoledne jsme dostali vítězné esemesky a po 15 hodině odpolední se objevila i zpráva na stránkách www.pisqworky.cz.

Blahopřejeme vítězům a děkujeme za vynikající reprezentaci školy! Informace a fotky najdete na:

http://www.pisqworky.cz/vysledky/1178
http://www.pisqworky.cz/galerie/view/id/2573

Reportáž z turnaje čtěte dál - Anna Kociánová, 27. 11. 2015 v 15:10:

Na fakultu sociálních studií v Brně dnes kromě vysokoškoláků dorazili studenti ze středních škol a žáci z osmých a devátých tříd z celé České republiky a Slovenska. Osmý ročník logické a hravé soutěže pIšQworky dnes rozhodl, kdo z česko-slovenských týmů získá titul nejlepšího pIšQworkáře roku  2015. Tím se nakonec stal tým s vojenským jménem Haklarmy.

Claimem letošního roku je: XO jsou výzva! A to se projevilo i dnes na FSS v Brně. Už od rána byla soutěživost cítit ve vzduchu, nicméně atmosféra v sále byla velmi přátelská. Všech 24 týmů intenzivně sledovalo nástěnku s průběžnými výsledky a bylo jasné, že každý chce dnes získat putovní pohár.

Po seznámení s pravidly už nic nebránilo tomu, aby se začalo hrát. Týmy se rozlosovaly do čtyř základních skupin po šesti  a boj o nejlepší pIšQworkářský tým roku 2015 mohl začít. Z každé skupiny se do klíčového play-off mohly probojovat pouze dva týmy. Ty pak mezi sebou soutěžily o první až osmé místo. Šlo o týmy Ethanol, Válec, Haklarmy, Cereal Killers, Váša a jeho kamarádi, Tic-Tac-Toe, Kepleráci a MGSZŠVOŠZV I.

Zápasy o 1. - 8. místo si mohli vychutnat i všichni diváci, protože vybrané zápasy byly promítány a doprovázeny komentářem zástupců České federace piškvorek a renju. I zde bylo vidět, že týmy v první osmičce jsou i letos velmi vyrovnané. Cereal Killer odvalili tým Válec na osmé místo. Ale na Tic Tac Toe už nestačili. Do finále se letos dostal opět tým Kepleráci a z loňského sedmého místa to letos vytáhli až na čtvrté. Porazili totiž tým MGSZŠVOŠZV I. Váša a jeho kamarádi ukázali, že jako tým stojí při sobě, a tak poslali Ethanol domů se zaslouženým bronzovým místem. Ale ani Vášovo odhodlání a velké přátelství nestačilo na tým Haklarmy, který definitivně porazil všechny a odvezl si dnes z Brna zlato a titul nejlepších pIšQworkářů roku 2015.

 „Naším největším soupeřem dnes byli Váša a jeho kamarádi,” uvedl David Hakl z vítězného týmu Haklarmy. „Ze začátku jsme se jich báli, ale nakonec jeden z nás porazil Vášu 4:0, a to bylo skvělé. Z dnešního turnaje máme dobrý pocit a jsme rádi, že jsme vyhráli a že ta snaha k něčemu byla.”

S podobným optimismem reagoval také tým OCJERO ČAVOKVEVY, který skončil na šestnácté příčce: „Letos jsme tu poprvé, takže získáváme nové dojmy, ale jsme optimisti a pokud nebudeme poslední ve skupině, tak to bude dobré. A příští rok se chystáme znovu!”

 Všem týmům děkujeme za účast a těšíme se na setkání pIšQworkách 2016!

autor: admin / vloženo: pro 1, 2015