Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Zahájení tradice

V letošním školním roce studenti prvních ročníků Gymnázia J. Barranda poprvé prožili seznamovací pobyty – takzvané GO kurzy. Spolu se svým třídním učitelem, popřípadě dalšími členy pedagogického sboru, stráví nová třída několik dní mimo školu a naváže kontakty, které se určitě zúročí během celého studia.

Podzimní pobyty v přírodě mají své kouzlo, ale i úskalí. Kouzlo spočívá v možnosti užít si krásně barevnou přírodu  posledních teplých a  sluníčkových  dní roku, ale protože počasí je vrtkavé a nestálé, i opak může být tvrdou realitou. Ale podstatné je, že se utuží vztahy mezi novými spolužáky a promočené boty nemusí být tou nejčernější vzpomínkou.

Studenti 1. B. svůj GO kurz prožili v Rekreačním středisku KOLEČKO u Křivoklátu.

Přestože předpověď počasí nevěštila na dny 26. a 27. září nic veselého, počasí přálo alespoň první den. Na okružní trase s překrásnými výhledy na hrad Křivoklát přesvědčilo studenty setkání s fantasticky vybarveným mlokem, že se pohybují v jedné z CHKO našeho regionu.

Expozice „Les kolem nás“ v Informačním středisku Lesní správy Křivoklát byla dalším příjemným překvapením. Hravou formou seznamuje veřejnost s „takovým normálním lesem“, který ovšem pro celou řadu z nás představuje stejně exotické prostředí jako třeba deštný prales…Upoutávky na výstavu Přízraky Křivoklátska sice upozorňovaly, že je vhodná až pro děti od 12 let, ale hrůza byl spíš oddrmolený komentář k jednotlivým, podle mého názoru docela zdařilých strašidlům a strašidýlkům. Nicméně sklepy křivoklátského pivovaru byly určitě důstojnou kulisou této výstavy.

Táborák s písničkami, společenské hry, taneček ve společenské místnosti, procházka podzimní přírodou, hrad Křivoklát, ale i dostatečný prostor s osobním volnem – to všechno si odnesli studenti 1. B. ze svého prvního společného výletu. A já a paní profesorka Šimonová doufáme, že stejně jako my, budou i studenti rádi vzpomínat.

autor: stepnickova / vloženo: říj 2, 2007