Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Tercie a kvinta poznaly DofE na vlastní kůži

Když probíhají na našem gymnáziu přijímačky, účastní se stávající studenti různých mimoškolních akcí a projektových dnů, aby na pár hodin půjčili své lavice a židle svým možná budoucím spolužákům. Stejně tomu bylo i v případě tercie a kvinty, které se v pondělí 15. dubna zúčastnily projektového dne v rámci programu DofE.

Studenti si nejprve vyslechli přednášku o tom, co mezinárodní program DofE vlastně je, jakým aktivitám se při jeho plnění mohou věnovat a jaké benefity jim to přinese. O své zkušenosti se s nimi podělili i Dofáci, kteří už na gymnáziu DofE plní – Anna Macíková, Ester Šopíková, Lukáš Dvořák, Marie Karpecká, Ondřej Zděradička a Viktorie Vašková. Díky nim si mohli studenti vyzkoušet něco málo z aktivit, kterým se Dofáci věnují, třeba střelbu z luku, pletení náramků, opičí dráhu a zábavnou formou i vaření, sběr odpadků nebo různé hry.

A protože DofE v sobě kromě dovedností a dobrovolnictví zahrnuje také pobyt v přírodě a expedici, vydali se terciáni a kvintáni na poznávací vycházku po okolí. Po trase Talichovy naučné stezky měli možnost například navštívit kapli Panny Marie Bolestné, na niž mají výhled z učeben svého gymnázia, seznámit se s ikonickou Vrbskou loukou, kde se leckteří Berouňáci učili lyžovat, nebo si prohlédnout Talichovu vilu v Brdatkách. Během vycházky plnili úkoly, jejichž řešení průběžně ve skupinách zaznamenávali do interaktivní padletové nástěnky.

Děkujeme studentům za skvělou součinnost a těšíme se na nové zájemce, kteří rozšíří řady Dofáků na našem gymnáziu!

autor: babor / vloženo: dub 15, 2024