Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Herr Freundorfer hatte viele Fragen

Poslední lednový den jsme se studenty tříd 2A a 2B vyrazili do Goethe Institutu v Praze. Kromě interakce s rodilým mluvčím jsme absolvovali taktéž interaktivní „rallye“ v knihovně.

 

Pan Freundorfer si pro nás přichystal číselný kvíz v němčině. Touto cestou si studenti mohli ověřit během první hodiny, že naše školní němčina skvěle funguje i v reálném životě. Vybaveni „plackami“ s trefnými německými hláškami, které ti nejšikovnější získali jako odměnu za správné odpovědi, jsme se již v uvolněnější atmosféře odebrali přímo do knihovny, kde se studenti rozdělili do týmů tak, aby se při interaktivní hře mohli zároveň lépe poznat mezi sebou napříč třídami.

Zábavnou formou jsme objevovali různé možnosti, které knihovna nabízí. Vznikla při tom spousta vtipných fotek a padla nejedna dobrá hláška, kterou však interpretovat raději nebudeme… :-) 

Nevěříte, že němčina může být zábavná? Přijďte se sami přesvědčit do Goethe Institutu. Pár studentů se podělilo o názor na tuto exkurzi a místo samotné.

Vojta: „Procvičili jsme si německý jazyk a okusili tu pravou výslovnost.“

Albert: „Bavila mě konverzace s rodilým mluvčím.“

Žofka: „Zaujala mě klidná a velmi čistá knihovna.“

Valentina: „Z Goethe Institutu jsme měli nádherný výhled na Pražský hrad. Prostředí knihovny bylo moderní a působilo útulně.“

autor: prager / vloženo: úno 7, 2024