Projektové dopoledne 1.B
Němčináři z 1.B si vyzkoušeli obsah 5. lekce z jejich učebnice v praxi
Červnové vyučování se tradičně nese v duchu opakování, uzavírání známek a vůbec všeobecného stresu. Tomu se němčináři z 1. B rozhodli čelit svou projektovou dvouhodinovkou na téma: Deutsche und österreichische Küche“. Podle hesla, že na nervy je dobré sladké, si připravili žáci a žákyně recepty s prezentacemi a hlavně přinesli do školy i tyto prezentace zhmotněné.
Terky Drlíková a Vaculíková nás naladily na Vánoce, které jsou v podstatě za dveřmi, se svými norimberskými perníčky. Ben s Matějem Rajdlem připravili podle německého receptu moučník s Baileys a vrcholem první části programu byl Schwarzwälder Kirschtorte, po kterém nezbyla ani jedna čokoládová hoblinka. Samozřejmě jsme si připomněli i tradovanou historku o tom, jak kuchař císaře Františka Josefa I. připravil příliš tlustou palačinku a jak z ní vznikl slavný Kaiserschmarrn. Terce Kašákové po něm zbyla během chvilky jen prázdná krabička. Ani pánové se nemuseli stydět za své pekařské umění, když nám Ondra, Filip a David naservírovali Sachertorte i s vtipnou fotodokumentací z přípravy této klasiky všech vídeňských kaváren.
Přísun cukru pokračoval s Matějovými palačinkami Pfannkuchen a pro většinu z nás neznámým receptem na přípravu Krebli od Darji a Anežky. Pak už zbylo ochutnat je rakouský bramborový salát a věnovat oběd v Primirestu hladovým spolužákům, protože tohle dopoledne bylo kaloricky velmi náročné. Jan Amos by z nás měl radost – němčináři se pocvičili ve slovní zásobě na téma Nachspeisen und ihre Vorbereitung, vyzkoušeli si praktickou stránku a udělali radost svým spolužákům.