Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

CYKLISTIKA S LIDSKOU TVÁŘÍ

Cyklistika je svoboda. Šlápneš do pedálů a jedeš, kam se ti zlíbí, dle formy jak daleko se ti zlíbí a vychutnáváš přitom krásy okolní přírody.

Protože počasí k tomu v posledních dnech přímo vybízelo, oprášili jsme svá kola a cyklistické helmy (někteří je tedy mají naleštěné po celý rok) a vydali se v neděli 4. 6. vstříc cyklistickému dobrodružství. Ve složení Martin Smrž, Ivan Hynek, Michaela Riegerová, Lenka Sedláková a odvážná Kája Hejčová z Karlštejna jsme dorazili vlakem do Písku a odtud jsme se vraceli zpět do Berouna, tentokrát za využití vlastních fyzických sil.

Co je to cyklistika s lidskou tváří? Jedeš pohodovým tempem, při kterém se dá konverzovat, a narazíš-li po cestě na nějakou osvědčenou restauraci, kavárničku, cukrárnu či pivovar, nejprve přibrzdíš a pak se definitivně rozhodneš odměnit své tělo za jeho námahu. Kachna, knedlíky, řízky, bramboráčky a jiné dobroty, které se ocitnou ve tvém žaludku, tě utvrzují v tom, že zvolené mírné tempo je zcela adekvátní situaci.

Výsledek? Pro někoho prvních 100 km v životě, pro někoho první stovka v této sezóně, pro někoho běžná tréninková dávka, ale pro všechny skvělý zážitek!

Příští rok bychom tuto akci rádi uspořádali znovu a věříme, že se naše parta rozšíří o cyklistické nadšence z řad studentů.

autor: Michaela Riegerová

autor: hynek / vloženo: čen 7, 2023