Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Sportovní akce na GJB

Studentská rada s pomocí našich učitelů tělocviku opět uspořádala tradiční sportovní turnaje, které jsou stále mezi studenty žádanou mezitřídní aktivitou. Je to vlastně jediný okamžik v roce, kdy spolu třídy doopravdy soupeří. A poznali byste to na první pohled. Hřiště u gymnázia se naplní hloučky studentů nedočkavě probírajících herní taktiky a hromadami diváků, kteří se aktivně zapojují do bojů, ačkoliv třeba zrovna nehrají, svým povzbuzováním a komentováním hry.

První proběhl “čarodějnický” turnaj ve florbalu, jehož hlavní výsadou je to, že je pouze pro dívky. I tak se ale turnaje zúčastnilo jedenáct tříd a vyčerpávající boje končily často nerozhodně. To nám také přineslo naprosto skvělou podívanou na finále, které muselo po nerozhodném stavu být rozhodnuto nájezdy na branku. Studentky z maturitní oktávy tak velmi zuřivě využily svou poslední šanci zvítězit na našem gymnáziu s 1. B na druhém místě a 4. B na třetím. A my jim děkujeme za jejich nadšení.

Druhým turnajem byl tentokrát celoškolní turnaj ve fotbale 30. května, pro který jsme využili umělého hřiště v TJ Lokomotiva. Za celé dopoledne se odehrálo celkem 32 zápasů mezi šestnácti zúčastněnými třídami. Sedmiminutové zápasy se často o tři minuty prodlužovaly a dočkali jsme se i velmi zajímavých penalt, při kterých vyšly na světlo hlavně výborné schopnosti našich brankářů. Ve finálovém utkání houževnatě překvapila 3. B svým triumfem nad zkušenou kvintou a 4. A na třetím místě, přičemž se nám naskytl pohled na neuvěřitelně dynamickou hru, kterou byl celý úterní boj ukončen. Děkujeme všem hráčům za hraní a za možnost naše turnaje organizovat.

Video z čarodějnic

 

Za studentskou radu GJB

Lukáš Randák

autor: sedlakova / vloženo: čen 1, 2023