Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

AKADEMIE 2008

(Jiří Oukropec) Tak jsem zavítal na studentskou akademii. Byla to již má pátá akademie, přesto byla v podstatné věci úplně první. Poprvé jsem nebyl v roli účinkujícího, ale pouze jako divák, který se vrací na staré dobré místo, kde je mi dobře.

Na tuto akademii jsem se již dlouho těšil. Šel jsem na ni se zvláštními pocity. Chtěl jsem potkat ( i když třeba jen na dálku) opět své kamarády a kantory, trošku zanostalgizovat (asi to není češtinářsky zcela správně, ale v mém slovníku má toto sloveso pevné místo:)) a odnést si příjemný kulturní zážitek. Musím přiznat, že se mi vše naplnilo. Snad jen mě mrzí, že nebylo tolik prostotu a příležitostí si popovídat s tolika lidmi, s kolika jsem si představoval. Prohodil jsem jen pár slov s několika studenty, co se týče kantorů nebyla zcela žádná příležitost. Pouze jsem měl možnost si vyměnit dvě věty s Ondřejem Novákem, jemuž nějak záhadně došlo, že v té lahvi od Mirindy, která mezi námi koluje, asi voda nebude:) Takže v tomto směru to bylo pojaté jako náš mini třídní sraz. Nyní k samotné akademii. Hned na začátku vystupovala 1.A, která navázala na letošní hit a tančila na písně ze zfilmovaného muzikálu Mamma mia. Kromě toho, že jsem měl možnost si prohlédnout naše nové tváře, jsem tak byl tímto úvodním vystoupením zcela pohlcen do celého průběhu asi tří následujících hodin. Nechci zde rozebírat každé jednotlivé číslo, od toho tu možná budou jiné články. Vypíchnu zde jen parádní herecké vystoupení v podání Matouše Cvrčka, jenž si získal celé publikum včetně mě a nepochybuji, že suverénně vyhraje anketu na stránkách gymberounu (která se jistě dostaví). Rovněž bych chtěl vyjádřit obdiv našim (teď už jen vašim:( ) zpěvačkám. Raději je nebudu jmenovat, nerad bych na nějakou zapomněl:). Musím přiznat, že toto je možná nejlepší akademie a od minulé, kterou naopak považuji za nejslabší, se udělal obrovský pokrok! Klobouk dolů. Neměl jsem jediné hlušší místo, což se mi dříve stávalo. Je to mimo jiné způsobené menším počtem tanečních vystoupení a zvýšením počtu zpěvů. Zpěvy jsou hodně nebezpečné v tom, že musí být kvalitní, jinak publikum usne. To se ovšem celkově velmi zdařilo a akademii velmi obohatilo. Na to, jak je tento duh akce nesmírně náročný pro zvukaře, musím říct, že odvedl své maximum, rovněž mě potěšil pozvednutý sbor, stejně tak učitelské vystoupení, které dle mého názoru na akademii vždy patří. Snad tam bylo trochu více rocku. Mně to sice absolutně nevadilo, určitě ani studentům a velké části hlediště, ale neustále jsem se musel koukat na jednu paní, jež si věčně zacpávala uši. Ta by asi uvítala méně zpěvů tohoto žánru. Teď si všímám, že se v tom začínám příliš pitvat a scházím z cesty, jež měla být hlavním obsahem tohoto článku. Takže to nějak shrnu. Dobře jsem se bavil u téměř každého vystoupení. Ještě jednou zopakuji, že tuto akademii považuji za nejkvalitnější, kterou jsem viděl, a těším se na další zase za dva roky! Děkuji všem za velmi příjemný zážitek.

autor: admin / vloženo: lis 26, 2008