Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Poměřte se s policií

Dne 26.4. 2023 se naši studenti zúčastnili akce "Poměřte se s policií", která se uskutečnila na stadionu Loko Beroun.

V rámci akce proběhl fotbalový turnaj za účasti deseti týmů. Za naši školu nastoupili:

3.B - Vozdecký Petr, Procházka Adam, Palata Štěpán, Korabik Ota

3.A - Filip Filip, Kincl Filip, Březina Šimon

4.B - Žižka Zdeněk

Ostatní týmy tvořili studenti dalších středních škol z regionu a 4 týmy postavili i policisté z Berouna a Hořovic. Hrálo se ve dvou skupinách po pěti, vítězové skupin pak spolu finále a druzí ve skupinách spolu o třetí místo. Hrálo se na malé hřiště, 6 + 1.

Náš tým ve skupině 3x zvítězil a jednou nešťastně prohrál 1:2. Díky vysokému aktivnímu skóre jsme postoupili do finále, kde proti nám nastoupili vítězové z druhé skupiny, SOU a SOŠ Hlinky.

Finále přineslo kvalitní kopanou a naši kluci nakonec po boji prohráli 0:3, a tak obsadili celkově druhé místo za vítězným týmem z Hlinek. Objektivně – byli o něco málo lepší.

Takže v první řadě gratulace vítězům. Velký úspěch pak zaznamenal Zdenda Žižka ze 4.B, který si jen tak mimochodem odskočil od učení (svatý týden) aby získal titul nejlepšího hráče turnaje.

V druhé řadě velké, ale opravdu velké uznání našim klukům. Bojovali, nic nevzdávali, hráli fair a vzorně reprezentovali školu, a to nejen po stránce sportovní, ale i společenské a morální. Nemenší poděkování patří skupině fanoušků a fanynek, kdy jich většina vydržela až do konce a vytvořili tak pro náš tým super atmosféru (včetně donesených bábovek, buchet a dalšího občerstvení).

Poděkování patří i oběma rozhodčím, kteří pískali naprosto perfektně a v klidu zvládali někdy zjitřené emoce hráčů. A na závěr samozřejmě patří poděkování i berounským policistům, kteří se náročného úkolu zhostili se ctí.

Příští rok jdeme vyhrát.

autor: hynek / vloženo: dub 27, 2023