Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

STUDENTI GYMNÁZIA OKUSILI KOUZLO JIU-JITSU

Čtvrteční ráno 26. ledna jsme my, studenti třetích a čtvrtých ročníků, strávili řečmi plnými obav, zda z hodiny tělesné výchovy odejdeme ve stejném stavu, jako jsme na ni přišli. Čekal nás totiž trénink jiu-jitsu, nejúspěšnějšího bojového stylu současnosti.

V judo sále sportovního centra Lokomotiva Beroun na nás čekala dvojice zkušených trenérů - Jiří Kerles a Šárka Ksandrová.

Nejprve jsme se rozcvičili a poté přešli ke gymnastickým prvkům. Během této části lekce se jasně ukázalo, kdo z nás v dětství navštěvoval taneční či sportovní sály a kdo seděl doma u počítače. Provedení některých studentů sice nevypadalo tak ladně jako ukázky našich instruktorů, zato ale v místnosti za celou dobu neutichl smích a panovala tu dobrá nálada.

Po rozcvičce jsme začali opatrně zkoušet jednoduché prvky sebeobrany. Naučili jsme se, jak se zachovat, když nás soupeř zezadu sevře okolo krku, co dělat, když nás někdo srazí k zemi, nebo jak postupovat, když nás někdo bude škrtit.

Odcházeli jsme domů nadšení a představovali jsme si, jak své sourozence či drahé polovičky skolíme k zemi a ukážeme jim, co se v nás po dvouhodinové lekci jiu-jitsu skrývá.

Tímto děkujeme Šárce a Jirkovi, kteří v nás za pouhou jednu lekci dokázali zažehnout oheň bojovníka, a našim učitelům, díky kterým byla naše hodina tělesné výchovy okořeněna ochutnávkou brazilského jiu-jitsu.

                                                                                              Barbora Berková, 4. B

 

autor: klimentova / vloženo: úno 1, 2023