Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Biologická soutěžení

Studenti GJB se pravidelně zúčastňují několika typů biologických soutěží. Zvláště si oblíbili mezinárodní soutěž YPEF http://www.ypef.cz/cs/, jejíž 12. ročník je již před národním kolem, kde máme opět své družstvo ve složení Šimon Brousil, Eliška Fuxová a Marianna Sedláková! A tradiční Biologickou olympiádu https://biologickaolympiada.czu.cz/cs/r-11829-co-je-bio, která letos vstoupila již do  56. ročníku.

 

Místní kola YPEF studenti absolvovali nejen ve Středočeském kraji tj. v Obecnici a Kojeticích. Ale ze strategických důvodů vycestovali i mimo region do místního kola v Klatovech. To proto, abychom si zajistili co největší možné zastoupení v regionálních kolech. A to se povedlo v kategorii pro SŠ, kdy se regionálního kola na ČZU zúčastnila dvě družstva ve složení:

Šimon Brousil - kvarta, Eliška Fuxová a Marianna Sedláková - kvinta - s postupem do národního kola, které se koná v červnu 2022 na pracovišti ČZU v Kostelci nad Černými lesy v červnu 2022. Tento tým loni reprezentoval GJB na národním kole YPEF  v kategorii ZŠ.

Nela Hamerníková a Julie Žaliová - sexta, Jolana Kubrychtová - sekunda

 

V Biologické olympiádě v okresním kole na Příbrami zabodovali studentky a studenti:

Jolana Kubrychtová ze sekundy - 1. místo s postupem do krajského kola

Hynek Rosa z primy - 2. místo s postupem do krajského kola

Petr Slimáček ze sekundy - 3. místo s postupem do krajského kola

Krajské kolo se koná ve čtvrtek 19. 5. v  DDM v Mělníce.

I v kategorii SŠ, kategorie B, ve v početném poli soutěžících neztratila Marianna Sedláková z kvinty.

Děkuji všem studentům, kteří se zúčastnili místních, okresních a regionálních kol, a reprezentovali naši školu! A těm, které soutěžení čeká, držme palce!

autor: stepnickova / vloženo: kvě 9, 2022