Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Běžecké úspěchy našich studentů

Mgr. Michaela Riegerová

Potkáváme se na závodech patřících do seriálu nazvaného Brdský běžecký pohár a vzájemně si fandíme.

Naši žáci Tereza Pokorná (tercie) a Štěpán Sitek (kvarta) jsou členy atletického oddílu Lokomotiva Beroun. Oba soutěží ve věkové kategorii 14-15 let.

Letošní běžeckou sezonu zahájili už v únoru. Jako první na ně čekal hořovický večerní běh s čelovkou, v němž se oba
ve svých kategoriích umístili na 1. místě. Druhý závod se odehrál rovněž v únoru, tentokrát v zámeckém areálu v Litni. Kromě soupeřů tu museli bojovat i s velmi prudkým větrem, který měl takovou sílu, že pobořil strop v průjezdu zámeckého dvora, kvůli čemuž musela být na poslední chvíli změněna trasa hlavního závodu. Na tomto běžeckém klání Terka se Štěpánem vybojovali ve svých kategoriích stříbro. Naposledy měřili naši závodníci svoje síly s ostatními v březnu v Cerhovicích a i na tomto závodě se mohli oba radovat z „bedny“, tentokrát z bronzové medaile. V průběžném pořadí celého seriálu je prozatím Štěpán ve své kategorii na druhém a Terka na třetím místě.

Děkujeme Lokomotivě Beroun za jejich dobrou přípravu. Našim běžcům gratulujeme a přejeme jim mnoho sil a zdaru i do dalších závodů, které na ně už brzy čekají.

 

autor: polednikova / vloženo: kvě 6, 2022