Gymnázium J.oachima Barranda, Beroun, Talichova 824
Talichova ulice 824, 266 01 Beroun / tel.: 311 623 435, 311 621 232, 799 542 877 / reditelna@gymberoun.cz / IČ: 47558407

Sazka Olympijský víceboj: Odznak všestrannosti

Mgr. Lenka Sedláková

Sazka Olympijský víceboj je největší školní sportovní projekt v České republice. Dne 20.4. se v areálu Lokomotivy Beroun konalo okresní kolo této soutěže a zúčastnili se ho i studenti našeho gymnázia. V pětiboji s disciplínami trojskok, hod medicinbalem, přeskoky přes švihadlo, kliky a driblink nebo běh na 1000m za naši školu závodili:

Za primu Antonín Grigárek a Karolína Keprtová, za sekundu Markéta Šindlerová, Emma Mulačová, Veronika Jandurová,  Jakub Dolejš, Štěpán Káš, Antonín Bobek, za tercii Karolína Volková, Laura Kontrišová, Veronika Novotná, Adéla Šťávová, Matěj Voldán a Ondra Kůta, za kvartu Ema Čejková.

Soutěžilo se v kategorii družstev a jednotlivců.

Matěj Voldán vyhrál ve své kategorii jednotlivců 1. místo, stejně tak 1. místo vyhrála Emma Mulačová. Oba postoupili do kraje. Veronika Novotná získala ve své kategorii bronzovou medaili.  Družstvo se umístilo na postupovém místě.

Krajské kolo se uskutečnilo 4.5. ve Slaném. Tentokrát převažovaly atletické disciplíny. Za družstvo bojovali z primy Julie Andielová, Karolína Keprtová, Antonín Grigárek, ze sekundy Markéta Šindlerová, Jakub Dolejš, Martin Patera a Štěpán Káš, z tercie Karolína Volková, za jednotlivce Emma Mulačová a Matěj Voldán (v krajském kole se umístil na 7. místě ze 47 mi soutěžících ve své kategorii).

Družstvo se umístilo na 15. místě a POZOR

Emma Mulačová vyhrála 1. místo ve své kategorii a postupuje do republikového kola, které se bude konat v září v Brně.

Všem zúčastněným děkujeme a výhercům blahopřejeme!

Poděkování také patří studentům septimy působících v berounském kole jako rozhodčí a Albertu Levíčkovi, který se postaral o fotografie.

 

Více na : https://www.sazkaolympijskyviceboj.cz/

autor: polednikova / vloženo: kvě 6, 2022